2016. december 8. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

143 család jut szociális célú tűzifához

 

A Belügyminiszter október 28-i döntése alapján Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2.542.540 forint támogatást kapott a szociális tüzelőanyag pályázatán, amelyből 143 erdei köbméter tűzifát tud megvásárolni. A támogatáson felül önkormányzatunk köbméterenként 1.000 Ft + ÁFA önrészt vállalt, illetve a szállítás költségét is, amelyben szerepel a támogatott kérelmezők számára a házhoz szállítás költsége is. A mai napon kezdődik meg mind a fa szállítása az önkormányzat telephelyére, illetve egyidejűleg a méterre vágott tűzifa házhoz szállítása a támogatásban részesülőknek.

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan az állami tulajdonú Vadex Zrt-től vásárolja a tűzifát önkormányzatunk. A támogatáshoz kapcsolódóan november 24-én rendeletet alkotott az önkormányzat és a támogatás feltételeit az előző évekhez hasonlóan határozta meg, így a jövedelemhatárokat más ellátások összegéhez igazította, illetve egy ingatlanhoz kapcsolódóan csak egy kérelmet támogat. A kérelmeket november 28-ától lehetett benyújtani és már kb. 200 kérelem benyújtása történt meg a mai napig. A beadási sorrendet a kiszállításnál is figyelembe vesszük és célunk, hogy a támogatást jelentő 1 erdei köbméter (1 méter x 1,3 méter x 1,3 méter vagy 1 x 1 x 1,7 méter) szociális célú tűzifa támogatást mindenkihez kiszállítsuk karácsonyig.

 

Perkáta, 2016. december 8.

 

Somogyi Balázs

 

??????????????????????????????????????????????????????????????

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.