• Tájékoztatás- Jelöltek sorrendjének sorsolásáról

    Tisztelt Polgármester jelöltek! Tisztelt Helyi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Nemzetiségi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Választópolgárok! „A választási eljárásról” szóló 2013. évi XXXVI. törvény 160. §-a alapján a szavazólapon a jelöltek, illetve...

  • 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

2016. december 21. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Polgármesteri beszámoló

a két ülés közti eseményekről 2016. november 25-e és 2016. december 15-e között

2016. november 27-e és december 4-e

Az első két adventi hétvégi rendezvény került megrendezésre. Az első hétvégén a Faluházban a Perkátai Szociális Központ és a Perkátai ÁMK szervezésében a kézművességé volt a hangsúly. A második vasárnap első alkalommal a felújított Kastély előkertjében a Perkátai Kínai Központ Nkft. szervezésében, az ÁMK, a Roma Önkormányzat, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság, a Perkátai Polgárőrség Egyesület, az Óvodai Szülői Szervezet, a Rozmaring Énekkar, Orbán Zsolt, Bilig Edit és a Karácsonyi Kórus társszervezésében és fellépésével. A program kísérőrendezvénye a 42. Állomás Kulturális Egyesület kastélyban megnyíló 125 év közlekedési eszközei gyermekszemmel című kiállítása volt.

2016. december 1. Perkáta

Nyugállományba vonult Pámer Ottó Perkáta plébánosa, illetve el is költözik Perkátáról a székesfehérvári egyházmegyei papi otthonba. December 1-jétől Perkátával együtt 6 településért felel Bozai Márton Adonyban székelő plébános.

2016. december 1. Perkáta

1 éves garanciális bejárást tartottunk a kivitelezővel és a műszaki ellenőrrel együtt a Győry kastély főépületében, amelye sorra vettük a felmerült hibákat, problémákat és ezzel kapcsolatban az ütemtervet is összeállítottuk. Nem az akkori kivitelezéshez tartozó javítást szerettünk volna elvégezni a pince beázása kapcsán, amely csak a jövő tavasszal tud megvalósulni. A feltárást a felkért vállalkozó megtette, de javasolta a probléma halasztott megoldását.

2016. december 2-6. Perkáta

A Mikuláshoz kapcsolódó rendezvények a 2-i Baba-mama klubnál kezdődtek, majd az adventi rendezvényen is járt. A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet tagjai szintén vasárnap tették meg mikulási falukörüket. December 6-án az önkormányzat és Saint-Maximin megbízásából látogatta meg Mikulás a perkátai óvodásokat, iskolásokat és közszolgákat. Csatlakozott hozzájuk a Roma Önkormányzat Mikulása is, majd délután a Függetlenek Perkátáért Egyesülete is ellátogatott a gyermekekhez hagyományos rendezvényén.

2016. december 6. Székesfehérvár

Perkáta Nagyközség Önkormányzata tagságával is bíró Közép-Duna Vidéke Hulladékgazdálkodási társulás 3 ülést is tartott, amely az elnöki beszámoló és napirendek mellett Weingartner Balázs, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója is tájékoztatót tartott.

2016. december 10. Perkáta

A Perkátai Nyugdíjasok Baráti Köre Egyesület által szervezett térségi Luca-napi térségi rendezvény került megrendezésre a Faluházban.

2016. december 11. Perkáta

A Győry kastély dísztermében került megrendezésre a harmadik adventi vasárnapi, az Öröm Vasárnapja műsora, amelynek keretében az egyházközség szervezésében Toldi Hajnal hitoktató köszöntötte a vendégeket, Pavlicsek Jázmin mondott verset, majd az egyházközség Vox Caritatis kórusa és a Harmónia Kamaraegyüttes lépett néhány darab erejéig közösen is.

2016. december 15. Adony

Társulási tanácsi ülést tartott az Adonyi Többcélú Kistérségi Társulás, amely elfogadta az első háromnegyed év gazdálkodásáról szóló tájékoztatót és módosította a költségvetési rendeletét.

Következő időszak eseményei:

2016. december 18-a – adventi 4. vasárnap az iskolások fellépésével

2016. december 20. – a Perkátai Népművészeti Foglalkozás év végi gálaműsora

2016. december 24. – egyházközségi karácsonyi rendezvények 15 órakor a Pásztorjátékkal és 21 órakor az éjféli misével

Perkáta, 2016. december 15.

Somogyi Balázs polgármester

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.