2017. február 9. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Nagykövetségi fogadás a Kakas Évéhez

             Tegnap este nagyszabású ünnepséget szervezett Őexcellenciája Duan Jielon Úr, a Kínai Népköztársaság Magyarországon akkreditált rendkívüli és meghatalmazott nagykövete és felesége a most kezdődő Kínai Újév, a Kakas Éve kapcsán, amelyen Perkáta Nagyközség Önkormányzata részéről tettem eleget a megtisztelő meghívásnak.

Chen Xiaojun, Perkáta régi barátja, a Nagykövetség első beosztottja köszöntője után, az ELTE kórusa és a Zeneakadémia kínai hallgatói adtak műsort. Duan Jielong Nagykövet Úr ünnepi beszédével köszöntötte a meghívottakat, a magyar gazdasági, politikai és tudományos élet vezetőit, illetve a hazánkban élő kínai meghívottakat. A Magyar Kormányt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter képviselte.

Az este folyamán volt szerencsém köszönteni Nagykövet Urat és a nagykövetség vezetőit, találkozhattam a Pécsi Tudományegyetem dékánjával, akivel a tavalyi évben egy Konfuciusz-szobor kapcsán kapcsolatba kerültünk. Különböző idei évi programok szervezését végezhettem régi és új kapcsolatainkkal, a sinológiai tanszékkel és a Magyar-kínai Társadalmi Kapcsolatok Fejlesztéséért Alapítvány vezetőivel, illetve testvértelepülésünk, Huaxiang Magyarországon élő kapcsolattartójával.

A rendezvény nem a szokásos protokoll szerint zajlott, hanem egy lazább, újévi ünnepség volt, amelyen Nagykövet Úr az újévi jókívánságok átadása mellett tombolával is megajándékozta a meghívottakat.

Perkáta, 2017. február 9.

IMG_0876 IMG_0878

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.