2017. február 28. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

 

A H5N8 madárinfluenza vírus által okozott megbetegedéssel kapcsolatos járványhelyzetre való tekintettel az Országos Főállatorvos 1/2017. számú határozatával szigorította a baromfitartással kapcsolatos szabályokat, illetve az afrikai sertéspestis Magyarországra történő esetleges behurcolásának késedelem nélküli felderítése érdekében a 2/2017. számú határozata jelent meg.

Ennek értelmében:

“Az ország területén található valamennyi állattartóra vonatkozóan előírom, hogy baromfi csak zártan tartható vagy amennyiben ez nem megoldható, a kifutót megfelelő erősségű madárhálóval kell védeni. A madárhálóval fedett résznek, amelyre a baromfi kiengedhető, legalább az állattartó épület alapterületének megegyező nagyságúnak kell lennie.
A leírt feltételek visszavonásig, illetve új feltételrendszer kihirdetéséig maradnak hatályban.”

“A sertéstartóknak “az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről” szóló 2008. évi XLVI. törvényben foglalt bejelentési kötelezettségük teljesítése során az észleléstől számított 24 órán belül kell jelenteniük a szolgáltató állatorvosnak, ha sertésük elhullott vagy megbetegedett.

Dr. Szlávik Ferenc
járási főállatorvos

Országos Főállatorvos közleménye

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.