• 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.04.24-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • Felhívás- “A legszebb konyhakertek”- Magyarország legszebb konyhakertjei országos program

    Tisztelt Lakosság! Örömmel jelentjük be, hogy az idei évben településünk is csatlakozott a “Legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. A programhoz csatlakozni kívánó lelkes helyiek a Perkátai Polgármesteri Hivatalban tudják átvenni...

  • Fogászati ügyeleti rend- 2024. május

    Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2024. májusi fogászati ügyeleti rendről. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

2017. március 10. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

      Perkátai diákok szakmai kirándulása Székesfehérváron

Perkáta Nagyközség Önkormányzata partnerkapcsolatban van a székesfehérvári Alpha-Vet Kft-vel. A cég nyomdájában megelégedésünkre, pontosan egy éve, március óta gyártják a település havilapját, a Perkátai Híreket.

2017. március 7-én, 10 fő pályaválasztó diákkal tettünk szakmai látogatást Székesfehérváron, az Alpha-Vet Kft-nél.

1. kép

 

Az informatika, géptechnológia, grafika, kiadványszerkesztés, marketing, és az állategészségügy szakterületek valamelyike iránt érdeklődő fiatalokat hívtuk meg a találkozóra.

Mozsár Andor marketing igazgató segítségével ismerkedtek meg a gyerekek a cég széleskörű szolgálatatásaival.

A látogatást először az AlphaPress Nyomda és Kreatív Grafikai Stúdióban kezdtük.

A szakemberek munkája nyomán, ismertetettek valamennyi munkafolyamatot, az előkészítéstől kezdve a gyártáson át a minőségellenőrzésig.

 2. kép

3. kép

 

A gyerekek meglepetésére a helyi újságunkat, a Perkátai Híreket éppen akkor nyomtatták.

 

                                           4. kép

 

Érdeklődve figyelték a digitális és ofszet technológián alapuló nyomda munkáját.

 

5. kép

6. kép

 

A következő állomásunkon bemutatkozott az Alpha-Vet Állatgyógyászati Kft.

A szolgáltatásai közt megtalálható az állatgyógyítás, az állatgyógyszer gyártás és forgalmazás, valamint az állateledel nagykereskedelem is.

Tájékoztatást kaptunk a cég részint saját fejlesztésű, illetve kizárólagosan forgalmazott gyógyszeres és gyógyhatású termékeiről, valamint az állateledelekről.

Majd betekintettünk ezen termékek és állatgyógyászati készítmények raktárába.

Mozsár Andor bemutatta az Alpha-Vet Állatkórházat is. Elmondta, hogy az épületet 2011-ben újították fel, hogy új berendezések és műszerek segítik az állatok gyógyulását, valamint állatmentő autóval is rendelkeznek.

A gyerekek részesei lehettek egy mikroszkópos vizsgálatnak. Láthatták, amint az egyik kutyust műtétre készítik elő. Megfigyelhettek kezelés alatt álló kis állatokat.

Ezután átsétáltunk az Alpha Segítő Kéz Alapítvány Állatmenhelyére, ahol hangos ugatások fogadtak bennünket. Szomorúan látták a gyerekek, hogy milyen sok, utcára kitett, gazdára váró állat él itt.

Az állatmenhely dolgozói mindent megtesznek azért, hogy az állatok méltó körülmények között élhessenek az örökbefogadásukig.

A perkátai tanulók nem mentek üres kézzel, kutyaeledelt vittek adományként az állatoknak.

 

  7. kép

A látogatás végén ajándékkal kedveskedett a cég a gyerekeknek.

Pályaválasztó diákjaink hasznos információkkal lettek gazdagabbak.

A számos embernek munkát adó cég sokféle szakma és munkafolyamat világába engedett betekintést.

Az állategészségügy területén szerzett élmény megerősítette a gyerekekben az állatok iránti tiszteletet, és képet kaptak a felelősségteljes hivatásról is.

Köszönjük Mozsár Andor igazgatónak és munkatársainak a lehetőséget!

A gyerekek és kísérőjének utazásáról a Perkátáért Közalapítvány kisbuszával Vátkai Zoltán, valamint a saját személyautójával Lengyel Anita szülő gondoskodott, amiért szintén köszönetünket fejezzük ki!

Lászlóné Szabó Edit

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.