2017. május 18. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

OSZTÁLYTALÁLKOZÓ

Egy hajvágással indult!

Kovács Gyuri  (alias: Hippi Gyuri )  gondolt egyet, s elment a Viczkó Valikához nyiratkozni.

A két volt osztálytárs nosztalgiázásba kezdett, amíg Valika ollója csattogott, megállapították , hogy éppen az idén van 35 éve annak, hogy elballagtak az általános iskolából.

Osztálytalálkozó! Ez kell! Hiszen már régen találkoztak az egykori diáktársakkal.

Két szervezőként szorgosan nekiláttak a többiek összeverbuválásának. Értekezési színtérként nagyon jó szolgálatot tett a Facebook, hiszen ennek segítségével gyorsan el lehetett érni majdnem mindenkit.

Jöttek az ötletek, javaslatok, s elég hamar összeállt a program.

Osztályunk 1982-ben ballagott, de sajnos beárnyékolta ezt a szép ünnepet szeretett osztályfőnökünk, Simon Józsefné Bagyinka Éva hirtelen halála. Árván maradtunk. Megbízott osztályfőnökkel, Balogh István tanár úrral búcsúztunk el az iskolától.

Mindenki nagyon várta már május 13-át, a nagy találkozás napját. Ezen a szép, májusi szombaton gyülekezni kezdtünk az iskola előtt. Mosollyal, ragyogó szemekkel fogadtuk egymást, s volt tanáraink közül a  meghívásunkat elfogadó Bereznai Zsuzsát, Takács Klárát ( Lőwinger Klára). Később csatlakozott hozzánk Kapus István tanár úr is.

Újra beülhettünk első  és nyolcadik osztályos tantermeink padjaiba. Felidéztük, hogy ki mire emlékszik azokból az időkből. Utána átsétáltunk a szépen felújított Kastélyba, ahol megtartottuk az osztályfőnöki órát. Mindenki mesélt magáról, s figyelmesen hallgattuk egymást, kinek hogyan alakult az élete.

Sajnos  osztályfőnökünkön kívül két osztálytársunk, Karf Gusztáv és Kiss Gábor sem  lehetett már közöttünk. Kimentünk hozzájuk a temetőbe. Koszorút helyeztünk sírjaikra, így emlékeztünk meg róluk.

Ezután következett a találkozó legvidámabb része. Finom vacsora várt bennünket a Stüszi Vendéglőben. Polgár Anna osztálytársunk krémesekkel kedveskedett, Karádi Judit pedig egy hatalmas osztálytortával lepett meg bennünket. Ez a torta egyben születésnapi torta is volt, hiszen Hamburger Eszter éppen ezen a napon ünnepelte körünkben  a születésnapját. Neki duplán maradandó élmény lesz ez a nap.

Meglepetésekkel szolgált Hegedűs Katalin, aki megőrizte egykori őrsének zászlóját, őrsi naplóját. Kézről kézre jártak ezek az emlékek, s felidéztük az őrsi kirándulások hangulatát.

Katalin a közelgő pedagógusnap alkalmából verset szavalt tanárainknak, akik könnyes szemekkel hallgatták őt. De nem csak az ő szemükben gyűlt a könny…

Aztán elindult a fergeteges buli! Roboz Csaba volt felelős azért, hogy jó zenére táncolhassunk, vigadhassunk. A hangulat megalapozásában nagy szerepe volt a táncoslábú Benkő Lacinak is, aki mindenkinek kedvet csinált az önfeledt szórakozáshoz. Minden zsigerünkben éreztük már előre, hogy nagyon jó lesz ez a találkozás. Nem tévedtünk.

A mi találkozónk legyen példa mások számára is. Szakítsunk időt egymásra ebben a rohanó világban, s akkor megtapasztalhatjuk, hogy a szeretet jelen lehet mindenhol.

Hegedűs Katalin, Viczkó Valéria, Kovács György

 

valika 1.

valika 2

 

valika 3

 

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.