2017. június 3. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Búcsúzik a Perkátai ÁMK Szivárvány Óvodájának vezetője

A tavasz folyamán, már a vezetőtársak elbúcsúztak Kovács Tiborné Pannitól, aki több, mint 40 évet töltött a pedagógusi pályán, itt Perkátán 30 évig vezette az óvodát. A  Szülői Munkaközösség, a gyermekek is kedves meglepetésekkel, búcsúztak a vezető óvónőtől a múlt héten.

Június 2-án az óvoda jelenlegi dolgozói, az egykori munkatársak nagy szeretettel vettek részt a búcsúztatón. Az emelkedett hangulatú délutánon Cseréné Marczal Zsuzsanna, az óvoda új vezetője búcsúzott először, a régi időket a közös munkát idézve, majd én, mint az ÁMK igazgatója, Somogyi Balázs polgármester és Szilasy László képviselő, volt ÁMK igazgató búcsúzott el Pannitól, mindenki kiemelve a közös emlékeket, munkáját elismerve kívánt boldog nyugdíjas éveket. Az óvoda dolgozói egy dalcsokorral és a múltat idéző képekkel készültek az óvoda vezetőjének.

Hosszú, boldogságban, egészségben gazdag nyugdíjas éveket kívánok az intézmény minden dolgozója nevében!

2017. június 3.

Bogó Anikó

ÁMK igazgató

Névtelen

A Perkátai Hírek aktuális számában olvasható interjú:

Búcsúzik Kovács Tiborné

„4380 kicsiny kis kéz érintése” olvashatjuk egy szép, szivárvánnyal díszített festményen, amely Kovács Tiborné, Panni néni irodájában áll. A tegnapi napon kapta a Szivárvány Óvoda kis óvodásaitól és a Szülői Szervezettől ajándékba, mert bizony, Panni néni nyugdíjba vonul. Az óvoda összes gyermeke köszöntötte, virágcsokrot és puszikat kapott a csoportoktól, így búcsúztak az óvó nénitől, aki 30 évig állt az óvoda élén. Kovács Tiborné kisgyermek korától kezdve tudta, hogy gyerekekkel szeretne foglalkozni. Középiskolai tanulmányai elvégzése után képesítés nélkül dolgozott egy évig óvónőként, majd úgy döntött, hogy szeretne még képzettebb lenni a szakmában, ezért beiratkozott a főiskolára. Miután diplomát szerzett, Dunaújvárosban kezdett el dolgozni. Saját bevallása szerint nagy hatással volt az életre, a mai napig szívesen emlékszik vissza az ottani munkatársaira, akikkel még mindig tartja a kapcsolatot. Családalapítás után Perkátán helyezkedett el óvó néniként, s nem sokkal később a falu vezetői felkérték a vezetői feladatok ellátására, melyet örömmel vállalt el. Amikor a Szivárvány Óvoda élére állt, csupán három csoport működött az intézményben. Ahogy azonban növekedett a gyermek létszám, és a szülők is jelezték, hogy igény volna rá, beindítottak még egy, negyedik csoportot. 1991-ben elkészült az Új Óvoda – bár csak a tervnek az egyik fele – s immár 5 csoportba várták a gyerekeket az intézménybe. – Nagyszerű érzés, hogy most pedig meg- épülhet a második fele is – fűzte hozzá Panni néni, mivel egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően hamarosan bővülni fog az Új Óvoda épülete. Harminc évig állt az intézmény élén, időnként egyszerre vezette az óvodát és volt bent óvó néniként, gyerekek között a csoportban.

Nagy hangsúlyt fektetett önmaga képzésére is, hogy ne csak a gyermekek, hanem a felnőttek, szakmabeliek fejlődését is segítése. Elvégezte a közoktatás vezetői tanfolyamot, szaktanácsadóként és szakértőként is tevékenykedett, továbbá a mesterpedagógusi címet is megszerezte. Fontosnak tartotta, hogy a gyerekeket szeressék, tiszteljék, s az igényeiknek megfelelő programokat szervezzenek nekik, ami során jól érzik magukat és tanulhatnak is. Ezt tanácsolja minden óvónőnek készülő fiatalnak is, hogy pályája során ezeket tartsa mindig szem előtt. Sikeresen részt vett számos Európai Uniós pályázat megírásában, megvalósításában, s szerencsésnek érzi magát, hogy kollégái segítségét megnyerte a fejlődések kivitelezésében. Nekik további szép eredményeket, sikereket kíván az elkövetkezendő évekre az óvoda falai között. Nem csak helyben, hanem a térségben is jó kapcsolatot ápolt az intézményvezetőkkel, szívesen adott nekik tanácsot, segítette a munkájukat ötleteivel. Sokat köszönhet a családjának, akik mindig mellette álltak, támogatták, hiszen azt az időt, amit a feladatainak szentelt tőlük vette el. A nyugdíjas éveit sem szándékozik ellustálkodni: a családjának szeretne élni, kertészkedni, kirándulni, jól érezni magát. Persze azért időnként meglátogatja majd az óvodát is, hogy nosztalgiázzon egy kicsit. Arra a kérdésre, hogy mi fog neki a legjobban hiányozni az óvodából rövid hallgatás után felelt, könnyes szemmel: – A gyerekek. A szemük, a mosolyuk, hogy odabújnak, ahogy rám nevetnek. Harminc év hosszú idő, egy egész élet. 2017 májusában nem csak a Macis, Pillangós, Sünis, Cicás és Nyuszi csoportos gyerekek köszönnek el Panni nénitől, hanem mind az a 4380 örök perkátai gyermek, aki az ő vezetése alatt cseperedett fel a Szivárvány Óvoda falai között.

Jó egészséget, aktív, vidám és mosolygós nyugdíjas napokat kívánunk Panni néni!

Horváth Dóri

Névtelen

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.