2017. június 26. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Saint-Maximin-i csoport helyi programjai

A pénteken érkezett Saint-Maximin-i testvértelepülési családi csoport a budapesti programok után szombat este eljutott az Agárdi Popstrandra, ahol a Neoton koncertjét élvezhették.

Vasárnap számos olyan programot szerettünk volna megmutatni a csoportnak, amely Magyarországot és annak egyik fő gazdasági részét, a mezőgazdaságot jellemzi. Reggel Kovács Rita kertészetét látogatták meg, megismerkedve a mezőgazdaság alapjaival, majd Pavlicsek Csaba a pálinkakészítés folyamatát mutatta be nekik. Délben Horváth Árpád és családja az állattartással és a szántógazdálkodással kapcsolatos tapasztalatait ismertette a csoporttal. Délután Varga Péter a kecsketej feldolgozásáról tartott nekik bemutatót és kóstolót. A délután, – már nem a mezőgazdaság jegyében – meglátogatta a csoport Rajcsányi László Perkátai Magángyűjtemények kiállítását és Vátkai Zsombor is egy rögtönzött motoros bemutatót tartott. A további feldolgozóipari látogatások között szerepel, hogy a Hungrana Kft-t és az iskolatejet szállító Pusztaszabolcsi Agrár Zrt-t látogatjuk meg ma, míg Gubicza Tamás Peru Pékségét pedig szerdán. Ma délután már a kultúráé a főszerep, hiszen Gorsiumot is meglátogatjuk.

Vasárnap este a fogadó családokkal egyetemben az önkormányzat látta vendégül vacsorával a testvértelepülési csoportot, ekkor kerültek átadásra a családoknak szánt ajándékcsomagok is.

Perkáta, 2017. június 26.

Somogyi Balázs

image1 (1) image1 (2) image1 (3) image1 (4) image1 (5) image1

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.