• Tájékoztatás- Jelöltek sorrendjének sorsolásáról

    Tisztelt Polgármester jelöltek! Tisztelt Helyi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Nemzetiségi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Választópolgárok! „A választási eljárásról” szóló 2013. évi XXXVI. törvény 160. §-a alapján a szavazólapon a jelöltek, illetve...

  • 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.04.24-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

2017. július 4. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2017. június 26-án kezdetét vette Perkátán, az immár hagyománnyá vált Cimbora Tábor. 20 fő általános iskolás jelentkezett a tartalmas délelőtti foglalkozásokra. Az első nap Finy Petra és Lackfi János kortárs költők meséivel és verseivel ismerkedtek a gyerekek. A Paradicsomleves betűtésztával című humoros versek nyomán „Etetős” szólánc tette próbára a cimborákat.
Táborunk egyik hűséges segítője, Bilig Edit volt a vendégünk, aki ismét elbűvölte a szép hangjával a közönséget. Könnyű, nyári slágerekkel készült, s a dalok közül többet is megtanított a gyerekeknek.
A szabadban való kikapcsolódás is fontos része a programunknak. A legnépszerűbb a fitnesz parkban való mozgás és a fogójáték volt.

SAM_0918-600x450

A Cimbora Tábor második napján ellátogatott hozzánk Fórizs Antonella, Fórizs Lilla és Kovács Georgina. A vendégeink csapatversenyre hívták a gyerekeket. A mese kvízt klasszikus és modern mesék alapján állították össze. A gyerekek nagy érdeklődéssel oldották meg a feladatokat. Antonella gyönyörű éneke pedig meglepetés volt mindannyiunk számára.
A lányok táncra perdítő koreográfiával is készültek, amelyben a latin és hipp-hopp táncelemeket egyaránt felfedezhettük. A jó hangulat magával ragadta a táncoslábú cimborákat, akik ügyesen elsajátították a tanított lépéseket.
Ifjú segítőinknek köszönjük a gondos felkészülést!

A szabadban sétáltunk, fociztunk, kidobóztunk és fitneszeztünk.

A kikapcsolódás után könyvajánlóval vártuk a gyerekeket. Bálint Ágnestől ajánlottuk a Szeleburdi családot. A Faragó család mindennapjai felkeltették a gyerekek érdeklődését. A könyv után rövid filmrészletet is megmutattunk.

Kézműves foglalkozással, üvegfestéssel zártuk a délelőtti programunkat.

SAM_0953-600x450

A harmadik napon bicikli túrára indultunk. Az irányt a Széchenyi út, azaz az egykori “Búgerváros” felé vettük.
Mészáros Zsuzsanna: “Igaz mesék a gyermekkoromból” című könyve nyomán a gyerekek érdeklődve hallgatták az egykor itt élő “Fekete macska” javasasszony és a “virágos” Tera néni történetét. Aztán elindultunk a “Boszorkánysarok” irányába. Utunk következő állomása az egykori dinnyeföldre vezetett, ahol az “Igaz mese a 30 filléres dinnyéről” című írás alapján megtudtuk, milyen emlékek köthetők az “erdőalji dűlőhöz”. Megtudtuk, hogy a Perkátát keresztülszelő főút, a régi “Betyár út” Rózsa Sándor nyomát őrzi, akinek a történetével is megismerkedtünk. A kirándulás végére kellemesen elfáradtunk.

SAM_0974-600x450

A Cimbora Tábor 4. napját egy kis kastélysétával kezdtük. A gyerekek megtekintették a Győry-család életét bemutató tárlatot.
A nap vendégei voltak: Tillinger Patrik és Tillinger Dorián.
Patrik zsonglőr bemutatóval érkezett hozzánk, a műsorával elkápráztatta a sok kíváncsi tekintetet.
A program részeként Patrik és Dorián ügyességi játékra hívta a gyerekeket. Az izgalmas, egyensúlyozó versenyszámokat mindenki ügyesen teljesítette. Annyira megtetszett a gyerekeknek, hogy további játékra kérték a vendégeinket.
Patrik és Dorián beállt a „cimbora-focicsapatba”. Többen, főleg a lányok tollasoztak, illetve gyakorolták az egyensúlyozást.
A délelőtti foglalkozás zárásaként meghallgattak a gyerekek egy bukovinai székely népmesét az elvarázsolt királykisasszonyról.

SAM_0997-450x600

Június utolsó napjával a táborunk vége felé közeledtünk.
Mesével kezdtük a napot, a vízitündér és az öreg zöldszakállú Ung király történetéről.
A továbbiakban ismét látogatókat vártunk, most két ügyes kezű hölgyet, Siba Árpádnét, Ilikét, és Somogyi Annát. A cimborák és a vendégek énekekkel üdvözölték egymást, majd együtt megtekintettük a Győry-kastélyban nyílt gyönyörű kézimunka-kiállítást.
A szép élmény hatására kézműves foglalkozásra hívtuk a gyerekeket. Ilike keresztöltéses hímzést és horgolást mutatott be, Pannikánál decoupage technikával ceruzatartó készült, míg nálam, a harmadik állomáson könyvjelzőt színesítettek mesenyomda és fonás kreációval.
Mindenki kedvére választhatott állomást, munkájukat pedig elismerés koronázta.

A kreatív délelőtt után Barna Tímea, a Perkátai Szociális Központ vezetője meghívta a táborozó gyerekeket a Hami Büfébe fagyizni és pizzázni. Nagyon jól esett mindenkinek! Köszönjük szépen a meghívást!
Várt még a cimborákra egy nagy meglepetés! Megünnepeltük a Perkátai Cimbora Klub születésnapját. Finom, szivárvány-díszítésű csokoládétorta volt a meglepetés!

SAM_1094-600x450

2017. július 3-án Székesfehérvárra látogatott a Cimbora Klub. Mienk volt az egész Vörösmarty Könyvtár! Bebarangoltuk az összes létező raktárt fent és lent. Megfigyeltük a gördíthető polcrendszer, és a könyvlift működését. Nemcsak tájékozódtunk, de játszottunk is. Bújócskáztunk, és nevettünk! A játékos kalandunk után ellátogattunk a könyvkötő műhelybe,Tompainé Siba Renáta meghívására. Azonnal neki is láttunk a munkánknak. Naplót, kis füzetet készítettünk.

Lászlóné Szabó Edit

foglalkozásvezető

19679143_503153300025390_2067500391718069900_o

 

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.