2017. július 26. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Diákmunka Perkátán

A Nemzetgazdasági Minisztérium által mentorált Nyári diákmunka programhoz csatlakozott Perkáta Nagyközség Önkormányzata. A kezdeményezés 2,3 milliárd összeg támogatással valósul meg az országban, s 16-25 év közötti diákoknak biztosít munkalehetőséget területi, települési önkormányzatoknál vagy önkormányzati fenntartású intézményeknél.

Az önkormányzat 20 fő diákot alkalmaz két turnusban – 10 fő havonta -, 2017. július 1-jétől augusztus 31-ig.

A diákok közép- vagy felsőoktatásból érkezett helyi fiatalok, akik számára különböző típusú feladatokkal készült az önkormányzat. Somogyi Balázs polgármester elmondásai alapján irodai és könnyű fizikai munkát végeznek a diákok Perkátán, több intézményt – a Perkátai Általános Művelődési Központot, a Perkátai Szociális Központot, a Kínai-Magyar Kulturális Turisztikai Központot, a József Attila Nagyközségi Könyvtárat és a Faluüzemeltetést – is segítik tevékenységükkel, valamint a különböző adottságokat figyelembe véve a Perkátai Sportegyesület rendelkezésére is áll 1-1 diák a két hónap alatt.

A diákokat több szempont alapján választották ki: figyelembe vették az addigi közösségi tevékenységeiket, valamint az ösztöndíj programokban való részvételüket (Arany János Tehetséggondozó Program, Bursa Hungarica Ösztöndíjprogram).

A tanulók jó lehetőségnek tekintik a helyi diákmunka vállalását – ezt bizonyítja a sokszoros túljelentkezés a betöltendő munkakörökre – hasznosnak érzik magukat, jó hangulatba telnek a munkával töltött napok.

Az első csoport tagjai július 31-én végeznek feladataikkal és átadják a „stafétabotot” az augusztusi diákoknak, akik már nagyon készülnek a munkára.

Horváth Dóri

Fotót készítette: Helebrandt Regina

nyári diák munkások

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.