2017. augusztus 17. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

MEGHÍVÓ

TISZTELT PERKÁTAI LAKOSOK!

A fórum időpontja: 2017. augusztus 29. 17:00 óra

Helyszíne: Perkátai Polgármesteri Hivatal ülésterme

A 2016. július 23-án hatályba lépett településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény értelmében Perkáta Nagyközség Önkormányzata településképi arculati kézikönyv elkészítését és településképi rendelet megalkotását tűzte ki célul. A településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet tartalmát a 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet határozza meg.

A Településképi arculatai kézikönyv olyan szemléletformáló dokumentum, amelyben – a településképi követelmények megalapozása érdekében – meg kell határozni a településkaraktert formáló településképi jellemzőket; a településképi szempontból egymástól jól elkülönülő településrészeket, azok arculati jellemzőit és értékeit; továbbá tartalma kiterjed a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokra, és a településképhez illeszkedő építészeti elemekre is.

A településképi rendelet az arculati kézikönyv alapján készül el és a településképi követelmények meghatározásával, önkormányzati támogatási és ösztönző rendszer kialakításával, illetve településkép-érvényesítési eszközök alkalmazásával biztosítja a településkép védelmét.

A településképi arculati kézikönyv és rendelet készítése széleskörű társadalmi bevonással és a nyilvánosság biztosításával történik. Ennek érdekében – első lépésként – a kidolgozást megelőzően lakossági fórumot tartunk, amelyre ezúton hívjuk meg Önöket.

A fórumon részletesen ismertetjük a Kézikönyv és a Rendelet főbb tartalmi elemeit, felépítését, illetve a megjelentekkel közösen feltérképezzük Perkáta életében kiemelt jelentőségű, identitást hordozó épületeket, utcákat, tereket, köztéri műalkotásokat, természeti értékeket.

 

Perkáta, 2017. augusztus 16.

 

Somogyi Balázs

polgármester

Meghívó fórumra

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.