• Tájékoztatás- Jelöltek sorrendjének sorsolásáról

    Tisztelt Polgármester jelöltek! Tisztelt Helyi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Nemzetiségi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Választópolgárok! „A választási eljárásról” szóló 2013. évi XXXVI. törvény 160. §-a alapján a szavazólapon a jelöltek, illetve...

  • 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

2018. január 26. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Nemzeti Adó és Vámhivatal

TÁJÉKOZTATÓ MUNKÁLTATÓI ADÓMEGÁLLAPÍTÁS MEGSZŰNÉSÉRŐL

Tisztelt Munkavállaló!

Amennyiben Ön 2017. évi adóköteles jövedelmet szerzett, már nem kell nyilatkoznia a munkáltatójánál arról, hogy kéri-e a munkáltatói adómegállapítást, vagy sem. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a nem egyéni vállalkozók számára külön kérés nélkül elkészíti a munkáltatói, kifizetői adatszolgáltatások alapján a személyi jövedelemadó- bevallási tervezetét, melyet ügyfélkapun megtekinthet, vagy az Ön kérésére postai úton megküld. Amennyiben befizetendő, vagy visszaigényelhető adója keletkezett, vagy a tervezet összeállításához alapul szolgáló adatokban ellentmondás van, akkor az adóbevallási tervezetet kérés nélkül is megkapja postai úton.

Ha egyetért a tervezettel, akkor nincs teendője! Ebben az esetben 2018. május 22-én a NAV által elkészített adóbevallási tervezet lesz a hivatalos adóbevallása. Amennyiben nem ért egyet az elkészített tervezettel, akkor azt módosíthatja, kiegészítheti a NAV online felületén. A postán kapott tervezetének módosítását a 17SZJA jelű bevallás benyújtásával teheti meg.

A bevallási tervezet elérése:

Ügyfélkapu regisztrációval 2018. március 15-től külön kérés nélkül hozzáférhet a NAV által elkészített adóbevallási tervezethez a NAV online felületén ( www.nav.gov.hu ). Ügyfélkapu regisztráció hiányában 2018. március 19-ig kérheti az adóbevallási tervezet postai úton történő megküldését. Az igényét az alábbi módokon terjesztheti elő:

-          1819-es telefonszámon a NAV Általános Tájékoztatási rendszerén keresztül,

-          SMS-ben a 06 ( 30 ) 344-4304 telefonszámon, sms formátum: SZJA adóazonosító jel születési dátum például: SZJA 8123456789 19980203

-          L evélben kötetlen formában, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen

-          PIN kóddal rendelkezők a 06 ( 80 ) 20-21-22-es telefonszámon a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző Rendszerén keresztül

-          BEVTERVK nyomtatványon, mely a NAV honlapjáról elérhető

Javasoljuk az egyszerűbb és gyorsabb ügyintézés érdekében az ügyfélkapu regisztrációt, mely a NAV ügyfélszolgálatain, valamint a Kormányablakokban is elvégezhető.

Önnek az idei évben is lehetősége van adója 1+1 %-áról rendelkezni. Amennyiben munkáltatója vállalja, akkor az 1+1%-os rendelkező nyilatkozatait helyezze egy saját kezűleg aláírt postai borítékba, és 2018. május 10-ig juttassa el a munkáltatójához. Amennyiben a munkáltató nem vállalja a rendelkező nyilatkozat adóhatóság részére történő továbbítását, abban az esetben Önnek lehetősége van Ügyfélkapun nyilatkoznia, vagy gondoskodnia kell arról, hogy rendelkező nyilatkozata papír alapon 2018. május 22-ig az adóhatósághoz beérkezzen.

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság

 

 

TÁJÉKOZTATÓ ÜGYFÉLKAPU NYITÁSRÓL

Tisztelt Munkavállaló!

Az elektronikus ügyintézés lehetőségét biztosító Ügyfélkapu a www.magyarorszag.hu weboldalon elérhető szolgáltatás. Előnye, hogy hivatali ügyeket kényelmesen, gyorsan, személyes megjelenés nélkül intézhet. Létesítése és fenntartása díjmentes.

Amennyiben Önnek még nincs Ügyfélkapuja, az egyszerűbb és gyorsabb ügyintézés érdekében érdemes regisztrálnia. Nincs más teendője, mint egyszeri alkalommal személyesen felkeresni az ügyfél-regisztrációs szervet (pl. NAV ügyfélszolgálat, Kormányablakot…). Ki kell töltenie egy regisztrációs adatlapot, valamint meg kell adnia egy felhasználó nevet és egy létező e-mail címet. Ezt követően az e-mail címre egyszer használatos aktiváló kódot kap. A regisztrációt 5 napon belül aktiválni szükséges és jelszót kell választani.

Az Ügyfélkapun keresztül lehetősége van a NAV által elkészített személyi jövedelemadó bevallási tervezete megtekintésére, módosítására, jóváhagyására. Ezen túl több száz közigazgatási ügytípus intézésére, többek között az adóhatóság által nyilvántartott adatainak megtekintésére, a személyi jövedelemadó 1+1%-áról való rendelkezésére, de akár arról is meggyőződhet, hogy a foglalkoztatója bejelentette-e.

Az ügyfélkapus regisztrációról további információkat tudhat meg az adóhatóság honlapján ( www.na.gov.hu ) elérhető 32. számú információs füzetből (Tájékoztatást az adózás rendjéről szóló törvény szerinti ügyek elektronikus úton történő intézéséhez).

 

Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság

 

doc02075020180125085043

 

Kép forrás: https://www.nav.gov.hu/

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.