2018. február 28. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Téli időjárás

Közfoglalkoztatási program vége

A heti időjárás újabb próbák elé állította a Faluüzemeltetésünket. A meteorológiai tél utolsó napjaiban mind az erős fagy, mind a lehulló hó mennyisége gondokat okozott. Sajnos bizonyos hőmérséklet alatt a sózás sem használ, viszont tegnap délben, mikor kicsit kedvezőbb lett a hőmérséklet a sózott útjaink teljesen leolvadtak. A folyamatos hóesés miatt viszont mindig újabb tisztítást igényelnek. Többször leírtuk, hogy elsősorban a közösségi közlekedéssel (buszforduló és körforgalomig az emelkedő) érintett utakat tisztítjuk, illetve az emelkedőket sózzuk. A hó tolása is folyamatos, de nyilván a több, mint 30 kilométer belterületi út tisztítása nagy feladat.

A közintézmények előtti járdákat a közfoglalkoztatottak takarítják, akiknek köszönjük az áldozatos munkájukat, mert már hajnalban – és sok esetben a munkaidejüket meghaladva – dolgoznak a perkátai polgárokért. Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a tavaly indult közfoglalkoztatási programok ma véget érnek mind önkormányzatunknál, mind a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál, így a holnapi naptól már nem fog egy közfoglalkoztatott sem dolgozni. Kijelenthetjük azt is, hogy nagyon sok közfoglalkoztatott talált munkát az elsődleges munkaerőpiacon is, így az elmúlt évekhez képest töredékszámmal dolgozhattunk együtt. A következő program március 12-én indul, de a két önkormányzat akkortól csak 30 személlyel tud dolgozni, amelybe beleértendők az intézményekben foglalkoztatottak is.

Köszönjük a lakosság segítségét a hó eltakarítási és síkosság mentesítési feladatok elvégzésében, illetve Papp Péternek a közösségi oldalon végzett precíz időjárási és ehhez kapcsolódó tájékoztatását!

Perkáta, 2018. február 28.

Somogyi Balázs

image1

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.