2018. július 9. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Gallyazási összegzés

             Múlt héten csütörtökön és pénteken Perkátán két napig áramszünet volt, aminek az oka, hogy elsősorban a 22.000 voltos vezetékek körül gallyazást végzett a szolgáltató. Nyilván széles körű jogaik vannak, illetve a magasabb feszültségű vezeték körül nagyobb a védőtávolság is, de megdöbbentő volt látni, hogy egész fasorok, vagy 50-100 éves fák nagy része esett áldozatul annak, hogy legalább a fák ne okozzanak áramkimaradást.

A lakosok részéről is több bejelentés érkezett, amellyel kapcsolatban tárgyaltunk a szolgáltató képviselőjével és az esetlegesen okozott károkért (pl. a levágott ág a kerítést tette tönkre) írásbeli bejelentés alapján helytáll, amely kárt kérjük, hogy nekünk is jelentsenek be. Természetesen a gallyazással okozott zöldkár ebbe nem tartozik bele.

Azt is jeleztük mind az előző cikkben, mind lakossági megkeresésre, hogy a házuk előtt levágott ágakat a lakosok saját felhasználásra az ingatlanukra vihetik, de ebben az esetben kérjük, hogy az értékesebb faanyag mellett a gallyakat is vigyék el. Ez azért is segítség, mert látva a levágott gallymennyiséget óriási feladat elé állítja a Faluüzemeltetést, amely már pénteken elkezdte a romok eltakarítását.

Perkáta, 2018. július 9.

Somogyi Balázs

 

image1 (1)

image1

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.