2018. augusztus 15. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

A környéken mindenhol jég esett

             Helyi viharvadászaink, Papp Péter és felesége, Tünde az oldalukon jelezték már kedd délben, hogy vihar várható, ami 17 órára tényleg ide is ért. Volt ugyan jelentős szél, de a lehullott csapadék nem volt olyan óriási, egy mérésről tudok, amely 18 mm-es volt. Kora este körbejárva az utcákat nem voltak jelentős károk, két helyről tudunk, ahol az utcán állt meg a víz, a Rózsa utcában és Széchenyi utcai buszfordulónál. Viszont a környéken, a neten sokan láthatták, Dunaújvárosban, Baracson, Kisapostagon többek között komoly jégeső volt. Azt nem tudjuk, hogy máshol működik-e, de Perkátán az állami jégkárelhárító projekt keretében a tavasz óta működő helyi állomás beindítása óta nem volt komolyabb jégkár. Központi riasztás alapján a helyi ügyeletesnek kell működésbe hoznia a gépet, hozzávetőlegesen a vihar előtt 6 órával. A gép a légkörbe juttatott vegyülettel megakadályozza/csökkenti a jégesőt. Reméljük, hogy a perkátai ügyeletes tevékenységét a helyi gazdák és kerttulajdonosok is értékelik, látva a tőlünk pár km-re levő jégkocka nagyságú csapadékot.

A július végi és augusztus 1-jei villámárvizek következtében vagy azzal egyidőben a perkátai polgárok az elmúlt években megszokottnál nagyobb mennyiségű szúnyogot észlelhetnek. Nálunk hosszú idő óta nem volt szúnyogirtás, de most nagy szükségünk lenne rá. Van egy állami szúnyoggyérítési program, amelyről a Katasztrófavédelem oldalán olvashatnak, amelyben hozzávetőlegesen 968 település – elsősorban a folyóparti települések – heti bontásban levő időpontjairól tudunk. A villámárvizek okán tervezzük ebbe a programba való bevételünket. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor megvizsgáljuk egyéb térítéses formában (amely milliós nagyságrendű a belterületünket figyelembe véve) való szúnyogirtás megrendelését.

Perkáta, 2018. augusztus 14.

Somogyi Balázs

 

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.