2018. augusztus 24. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Árokhelyzet

             Az elmúlt hetek villámárvizei után számos kérdés érkezett önkormányzatunkhoz az árkok, illetve az elmosott utak kapcsán. Az augusztus 1-jei nagyobb villámárvíz után felmérettük a nem pormentes utcákban okozott károkat, amelyek tízmillió forintos nagyságrendet tesznek ki. Bejárás is történt az érintett utcaszakaszokon, amely által önkormányzatunk tud indulni vis maior pályázaton, de annak komoly önrésze és előfinanszírozási költsége van, amely miatt korlátozottak a lehetőségeink. Addig is folytatjuk az utcák minimális helyreállítását, tegnap például az Attila utcával rendezése történt meg.

Ezen kívül természetesen felmerül az árkok helyzete is, legtöbb esetben a belterületi, házak előttiek. De az elmúlt években többször foglalkoztunk egy külterületi árokkal, a Zrínyi utca feletti kialakítandó árokkal, amely csökkentené a Zrínyi utca felső sorára érkező vízmennyiséget. Újabb tárgyalást kezdeményezünk az érintett földtulajdonosokkal és Zrínyi utcai lakókkal, amely már többször eredménytelen volt határvonal viták miatt, pedig a kertek és a szántók között még egy önkormányzati út is található, amelyen mi szívesen kialakítanánk egy komolyabb árkot, igaz az nehezebbé tenné a földekre és a kertekbe való bejutást, de a csapadék elvezetésére megoldást adna. A héten próbáltunk egy időleges megoldást kialakítani a fél Zrínyi utca problémájára, a jelenlegi külterületi út minimális kotrásával az egyik helyi lakos javaslatára, de a szintezés során kiderült, hogy ez csak 2-3 ingatlannál tudna érvényesülni, az emberi szem nem érzékeli a közel 70-80 cm-es szintkülönbséget. Emellett a termelők is jelezték, hogy a kotrás nem a tényleges úton történne meg, mert az valóságban a jelenleg használttól több méterre van.

Ahonnan (mint a Zrínyi utcában vagy Rákóczi utcában) több bejelentés érkezett, több problémát észleltünk, ott a következő hetekben felszólítások fognak menni az ingatlantulajdonosoknak, hogy a házuk előtt árkokat, de még inkább az átereszeket gondozzák, hiszen a csapadékvíz elvezetését ez korlátozza minden egyes alkalommal.

Perkáta, 2018. augusztus 24.

Somogyi Balázs

image1

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.