2018. augusztus 9. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Befejeződött az orvosi rendelő bővítésének kivitelezése

 

Fontos mérföldkövéhez érkezett önkormányzatunk TOP-4.1.1-15-FE1-2016-00013 azonosítószámú, az Orvosi rendelő bővítése és szolgálati lakás felújítása Perkátán című, 90.000.000 Ft összegű támogatást nyert pályázata. Tavaly év végén kezdődtek el a beruházások és július 31-én készre jelentette a vállalkozás az épület kivitelezését, amelynek keretében közel 200 négyzetméteren kialakításra került a fogorvosi rendelő és egy orvosi rendelő, illetve egy védőnői szolgálathoz kapcsolódó közösségi helyiség. Természetesen a jelenlegi kornak és jogszabályi követelményeknek megfelelő váróhelyiségek, mosdók és akadálymentes mosdó kialakításra kerültek, illetve a munkatársakat és tevékenységeket ellátó szociális helyiségek is kiépültek. Az épület mögött 5 új parkoló is kialakításra került, emellett pedig a Dózsa György utcából járda került kiépítésre és szerencsénkre az eddigi épületrészre is tudtunk forrásokat biztosítani a pályázatból, hiszen annak tetőfelújítása is megtörtént. A projektnek része volt az egyik önkormányzati lakás részleges felújítása, amelynek keretében a nyílászárók cseréje és az ahhoz kapcsolódó javítási munkálatok valósultak meg. Az épülethez kapcsolódóan jelenleg az átadás-átvételi eljárás zajlik, illetve a használatbavételi engedélyek beszerzése. Az épületre még napelemek kerülnek, egyrészt a környezettudatosság jegyében, illetve a fenntartási költségek csökkentése érdekében. A következő két hónapban az épület berendezése történik meg, hiszen új bútorzatot kap az új épületrész, illetve egy újraélesztő készülék beszerzését is beterveztük a projekt részeként az orvosi rendelőbe.

Pályázaton túl az épület mögötti terület rendezését fogjuk elvégezni a lakásokat ellátó mobilgarázsok telepítésével (amelyre a telek beépíthetőségi határai miatt van szükség), illetve a gyalogosbejáró kapuját is kialakítjuk. Várhatóan október elején vehetik használatba az egészségügyi ellátók és a perkátai páciensek az új épületet.

 

Perkáta, 2018. augusztus 9.

 

Somogyi Balázs

 

image1 (4)

image1

image1 (3)

image1 (2)

image1 (1)

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.