• Ünnepi megemlékezés

  Ünnepi megemlékezés Perkáta Nagyközség Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulójára október 19-én (pénteken) emlékezik meg. A megemlékezés a Hunyadi Mátyás Általános Iskola előtti téren, Pongrátz Gergely mellszobránál kezdődik egy...

 • Még hétfőn várjuk a pályázatokat! „B” típusú pályázati kiírás (EFOP-1.2.11-16-2017-00062)

  „B” típusú pályázati kiírás – Gazdasági, helyi, gazdaságfejlesztést ösztönző vásárlási támogatás A kategóriában rendelkezésre álló pályázati forrás, keretösszeg: 28 800 000 forint A támogatott pályázati kérelmek várható száma: 100 db. Perkáta Nagyközség Önkormányzata...

 • VÁRUNK A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS CSAPATÁBAN

  VÁRUNK A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS CSAPATÁBAN 06-1-301-8396 TOBOROZAS@BV.GOV.HU WWW.BV.GOV.HU/TOBOROZAS JELENTKEZZ HA ELMÚLTÁL 18, KÖZÉPFOKÚ VÉGZETTSÉGŰ, BÜNTETLEN ELŐÉLETŰ MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR VAGY. AMIT KÉRÜNK:  FÉNYKÉPES ÖNÉLETRAJZ,  MOTIVÁCIÓS LEVÉL,  ISKOLAI VÉGZETTSÉGET...

 • Lakossági elektromos és elektronikai hulladék gyűjtés

  INGYENES LAKOSSÁGI ELEKTRONIKAI HULLADÉK GYŰJTÉS A veszélyes hulladéknak számító, használaton kívüli elektromos és elektronikai eszközök, berendezések, valamint lemerült akkumulátorok gyűjtése. 2018. november  16-17. 8:00-13:00 Helyszín: Perkátai Polgármesteri Hivatal udvara A...

 • Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

  HIRDETMÉNY Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat Perkáta Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve ezennel kiírja a 2019. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási  hallgatók, illetve felsőoktatási...

2018. augusztus 3. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Villámárvíz után

 

Szerda éjjeli írásunkban beszámoltunk az akkori legfrissebb eseményekről az esti két zápor után, amelyben 60-70 mm csapadék hullott településünkre. Az eső után egyből megkezdtük a védekezést, amelyben szerda este 21 óra és csütörtök 10 óra között védelmi készültséget rendeltem el. Egy személy kitelepítését is meg kellett tennünk, amely előtt a Perkátai Polgárőrség vezetője, Horváth István végzett életmentő tevékenységet. A Katasztrófavédelem Dunaújvári kirendeltségvezetője, Lóki Richárd és a Dunaújvárosi Vizitársulat ügyvezető igazgatója, Megulesz Gabriella már szerda éjjel is a helyszínen volt.

Szerda éjjel 11 óra a Perkáta vízfolyás, azaz a völgyi patak már túl volt a tetőzésen, de a környéken levő nem betonos utakat járhatatlanná tette a leömlő víz, a Sajtos közt le is zártuk.

A völgyi patak tetőzését követően viszont a Laposon gyülemlett fel nagyon sok víz a Pistola-patak által, amely csütörtök hajnalban 3-4 óra között tetőzött, majdnem elérve a Táncsics Mihály utcában az út szélét, illetve elárasztva az átmenő járdákat. Az éjjel folyamán Cséza László, helyi körzeti megbízottal és Erdős Károly, Faluüzemeltetés vezetővel jártuk végig a patak környékét, hogy szükséges-e beavatkozás.

Csütörtök reggel a vizitársulattal együtt vízleeresztési munkálatokat végzünk, amelyeket a következő napokban is folytatunk, hiszen a levezető árkok is eltömődhettek, illetve a Táncsics utca első szakaszán az árkok most is telítettek, sőt a házak között is hatalmas vízfelületek maradtak.

Több száz perkátai ingatlanba tört be a víz, elárasztva a pincéket, ez a település szinte minden pontján tapasztalható volt, függetlenül attól, hogy az ingatlan a domboldalon vagy sík terepen található. A közintézmények közül a Polgármesteri Hivatalban és az iskolában beázásokat tapasztaltunk, illetve a Kastély főépületének pincéjét is szivattyúzni kellett. Az utak helyreállítását folyamatosan végezzük, hogy minimálisan az autós közlekedést biztosítsuk, illetve önkormányzatunk a védekezési és helyreállítási munkálatokkal kapcsolatban Vis maior pályázatot nyújt, de ezt csak kizárólagosan az önkormányzati tulajdonú ingatlanokra tudja beadni.

Köszönjük az eddig segítséget a Faluüzemeltetés, a Polgármesteri Hivatal, az ÁMK és Szociális Központ minden munkatársának, a Rendőrség és a Polgárőrség szolgálatot teljesítő tagjainak, illetve a katasztrófa idején a szomszédoknak, barátoknak és ismeretleneknek is szó nélkül segítséget, támogatást nyújtó perkátai polgároknak. A tegnap esti Tények hírműsorban, a TV2-n riportban is szerepelt Perkáta, az ebben való kapcsolatfelvételt és szakmai tájékoztatást köszönjük Papp Péternek, helyi viharvadászunknak.

Kérjük, hogy amennyiben bármilyen problémát észlelnek a villámárvíz következtében, jelezzék a Faluüzemeltetés (06-25/507-512) vagy a Polgármesteri Hivatal (06-25/507-570) telefonszámain vagy egyéb elérhetőségeinken.

 

Perkáta, 2018. augusztus 3.

 

Somogyi Balázs

image1 (11)

 

image1 (12)

 

image1 (13)

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.