• Áldott Karácsonyi Ünnepeket!

  Áldott Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag, Boldog Új Évet kíván mindenkinek Perkáta Nagyközség Önkormányzata! Szeretettel meghívunk minden perkátai lakost a IV. Adventi programjainkra! NÉPMŰVÉSZETI GÁLAMŰSOR December 22. 16 óra. Faluház PerkátaKarácsony 2018. Hunyadi Mátyás...

 • Képviselői beszámolók 2018.

  Képviselői beszámolók “Magyarország helyi önkormányzatairól” szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 32. § (1) bekezdése értelmében az önkormányzati képviselő a település egészéért vállalt felelősséggel képviseli a választóinak az érdekeit. Ugyanezen § (2) bekezdése...

 • Perkáta Sport Egyesület támogatása

  Perkáta Sport Egyesület a 2018/19-as évben  a Magyar Labdarúgó Szövetség be/SFP-24881/2018/MLSZ számú határozata alapján  19 897 342 Ft támogatásban részesül. A beadott kérelem itt olvasható: sfp_kerelem_24881_20181106_15414855_1541485590(1) Az erről szóló határozat itt olvasható: sfpjovahagyohatarozat_1541516349(1) Vátkai...

 • Szakmai kiállítás megnyitó

  Szakmai kiállítás megnyitó 2018. december 14-én került sor a 42. Állomás Kulturális Egyesület és a Perkátai Általános Művelődési Központ által indított kezdeményezés, a Győry-kastély padlásterében berendezett Hely- és Technikatörténeti Kiállítás szakmai megnyitójára....

 • Meghívó képviselő-testületi ülésre

  Perkáta Nagyközség Polgármestere Cím: 2431 Perkáta, Szabadság tér 1. Tel: 06-25/507-570   Fax: 06-25/507-571 Email: hivatal@perkata.hu Honlap: www.perkata.hu     SOMOGYI BALÁZS POLGÁRMESTER Tárgy: Meghívó képviselő-testületi ülésre   Tisztelt Meghívott!  Tisztelettel...

2018. augusztus 3. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Villámárvíz után

 

Szerda éjjeli írásunkban beszámoltunk az akkori legfrissebb eseményekről az esti két zápor után, amelyben 60-70 mm csapadék hullott településünkre. Az eső után egyből megkezdtük a védekezést, amelyben szerda este 21 óra és csütörtök 10 óra között védelmi készültséget rendeltem el. Egy személy kitelepítését is meg kellett tennünk, amely előtt a Perkátai Polgárőrség vezetője, Horváth István végzett életmentő tevékenységet. A Katasztrófavédelem Dunaújvári kirendeltségvezetője, Lóki Richárd és a Dunaújvárosi Vizitársulat ügyvezető igazgatója, Megulesz Gabriella már szerda éjjel is a helyszínen volt.

Szerda éjjel 11 óra a Perkáta vízfolyás, azaz a völgyi patak már túl volt a tetőzésen, de a környéken levő nem betonos utakat járhatatlanná tette a leömlő víz, a Sajtos közt le is zártuk.

A völgyi patak tetőzését követően viszont a Laposon gyülemlett fel nagyon sok víz a Pistola-patak által, amely csütörtök hajnalban 3-4 óra között tetőzött, majdnem elérve a Táncsics Mihály utcában az út szélét, illetve elárasztva az átmenő járdákat. Az éjjel folyamán Cséza László, helyi körzeti megbízottal és Erdős Károly, Faluüzemeltetés vezetővel jártuk végig a patak környékét, hogy szükséges-e beavatkozás.

Csütörtök reggel a vizitársulattal együtt vízleeresztési munkálatokat végzünk, amelyeket a következő napokban is folytatunk, hiszen a levezető árkok is eltömődhettek, illetve a Táncsics utca első szakaszán az árkok most is telítettek, sőt a házak között is hatalmas vízfelületek maradtak.

Több száz perkátai ingatlanba tört be a víz, elárasztva a pincéket, ez a település szinte minden pontján tapasztalható volt, függetlenül attól, hogy az ingatlan a domboldalon vagy sík terepen található. A közintézmények közül a Polgármesteri Hivatalban és az iskolában beázásokat tapasztaltunk, illetve a Kastély főépületének pincéjét is szivattyúzni kellett. Az utak helyreállítását folyamatosan végezzük, hogy minimálisan az autós közlekedést biztosítsuk, illetve önkormányzatunk a védekezési és helyreállítási munkálatokkal kapcsolatban Vis maior pályázatot nyújt, de ezt csak kizárólagosan az önkormányzati tulajdonú ingatlanokra tudja beadni.

Köszönjük az eddig segítséget a Faluüzemeltetés, a Polgármesteri Hivatal, az ÁMK és Szociális Központ minden munkatársának, a Rendőrség és a Polgárőrség szolgálatot teljesítő tagjainak, illetve a katasztrófa idején a szomszédoknak, barátoknak és ismeretleneknek is szó nélkül segítséget, támogatást nyújtó perkátai polgároknak. A tegnap esti Tények hírműsorban, a TV2-n riportban is szerepelt Perkáta, az ebben való kapcsolatfelvételt és szakmai tájékoztatást köszönjük Papp Péternek, helyi viharvadászunknak.

Kérjük, hogy amennyiben bármilyen problémát észlelnek a villámárvíz következtében, jelezzék a Faluüzemeltetés (06-25/507-512) vagy a Polgármesteri Hivatal (06-25/507-570) telefonszámain vagy egyéb elérhetőségeinken.

 

Perkáta, 2018. augusztus 3.

 

Somogyi Balázs

image1 (11)

 

image1 (12)

 

image1 (13)

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.