2018. szeptember 8. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Biztató egyeztetések Zrínyi utca mögötti övárok ügyében

             Az elmúlt évek esőzései, pláne az augusztus 1-jei villámárvíz komolyan sújtották a Zrínyi utca külterülettel határos oldalát. Évekkel ezelőtt már kezdeményeztünk a lakosokkal, illetve a szomszédos termőföld-tulajdonosokkal egyeztetést, amelyeknek iránya egy övárok kialakítása lett volna a külterületi önkormányzati út területén. Ez sajnos akkor megfeneklett, aminek következményeként az általunk tervezett vízelvezetési pályázatot be sem tudtuk nyújtani.

Az elmúlt időszak időjárási eseményeit követően mind a földtulajdonosokkal, mind a lakókkal megbeszélést hívtunk össze kedden, szeptember 4-én, ahol az övárok ötlete mindkét érintett csoportnál támogatásra talált. A földtulajdonosok felé tett ajánlatunkban a most útnak kinéző, de a valóságban a termőföldhöz tartozó területet az önkormányzat megvásárolná, hogy a saját területén árkot tudjon kialakítani. A lakókat pedig arról kérdeztük, hogy az övárok kialakítása fontosabb-e számukra a kertek külterületről való megközelítésével szemben, és nagy többségben az övárok mellett álltak ki a saját ingatlanaik védelme érdekében.

A két egyeztető tárgyalást követően elsőként újra kiméretjük az önkormányzat tulajdonában levő földutat, illetve az övárok terveztetése kezdődhet meg, természetesen figyelembe véve, hogy a csapadék nagy része az Zrínyi utca végén, a Vörösmarty utca mellett ömlene a Perkátai-vízfolyásba, azaz a Völgyi-patakba.

Perkáta, 2018. szeptember 7.

Somogyi Balázs

image1

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.