2018. szeptember 13. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Örökös Zöld Óvoda címet nyert a perkátai ovi

2008 óta háromszor nyerte el a Szivárvány Óvoda a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár által óvodák számára meghirdetett pályázat keretében a „Zöld Óvoda” címet. Ennek a három sikeres pályázatnak köszönhetően az idei évben immár az „Örökös Zöld Óvoda” címre jelentkezhettek, szintén az előző intézményhez.
A pályázatban be kellett mutatniuk az elmúlt kilenc nevelési év munkáját, amely kapcsolódik a Zöld Óvoda címhez. Az óvoda kiemelt céljai között szerepel az egészséges, környezetbarát életmód megalapozása a gyermekeknél. Ennek a módszerét, tevékenységét tudatosan építették bele az óvodai élet mindennapjaiba. Új lehetőségeket, ötleteket kerestek, továbbá több címet is elnyertek a környezetvédelem területén. Részt vettek pályázatokban, képzéseken; ezek mind az egészséges életmódhoz, környezeti neveléshez kapcsolódtak. Ennek a kiemelkedő munkának köszönhetően kapták meg a fent említett címet is, melyet 100%-ra értékelt a bizottság.
Cseréné Marczal Zsuzsanna, a perkátai Szivárvány Óvoda vezetője elmondta, hogy örömmel fogadták a cím elnyerését. Úgy gondolja, hogy az óvoda minden dolgozója elkötelezett a környezeti nevelés, a környezetbarát szemléletmód megalapozása iránt, valamint fontosnak tartják a hagyományok gondozását, a környezetbarát, egészséges életmód szemléletének átadását az óvodásoknak és a szüleiknek egyaránt. Az intézmény dolgozói minden tettünkkel mintát kívánnak adni az intézménybe járó gyerekeknek.
Az „Örökös Zöld Óvoda” cím átadására ünnepélyes keretek között 2019 januárjában kerül sor, melyet örömmel várnak a Szivárvány Óvodában.

Horváth Dóri

20180912_080442

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.