2019. július 2. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Aranydiplomát vehetett át Kundakker Ferencné

Nagy elismerésben részesült Kundakker Ferencné, Katalin, perkátai származású köznevelési szakértő a közel múltban: Cserna Gábortól, Dunaújváros polgármesterétől vehette át aranydiplomáját, mivel idén 50 éve, hogy végzett a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben.
A mai napig aktívan tevékenykedő Kundakker Ferencné jelenleg a DSZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája óraadó pedagógusa, valamint a Köznevelési Szakértők Országos Egyesületének Fejér megyei elnökeként is munkálkodik – csak, hogy néhányat emeljünk ki elfoglaltságai közül.
Saját elmondása alapján a gimnázium utolsó évében döntötte el, hogy pedagógiai pályára lép. Mindig is nyitott személyiség volt, szeretett emberekkel foglalkozni, s a mai napig nagy tisztelettel gondol akkori osztályfőnökére, aki nagy hatást gyakorolt rá a pályaválasztás során. Először tanárnak készült, majd képesítés nélküli óvónőként helyezkedett el, ami nagyon megtetszett számára, így végül az óvodapedagógia mellett kötelezte el magát, s elvégezte a Kecskeméti Óvónőképző Intézetben ezt a szakot.
- A pszichológia és pedagógia tárgyakat kedveltem a legjobban a tanulmányaim során, illetve a módszertanokat – emlékszik vissza az egyetemi évekre. – Jó volt a nyelvérzékem, azt bánom, hogy nem fejlesztettem tovább.
Gazdag szakmai pályafutása során vezetett 4 csoportos óvodát, valamint 2 intézmény integrációs vezetését is ellátta, tovább egy 14 egységű, 330 főt foglalkoztató óvoda humán erőforrás menedzsereként is helyt állt. Ezek mellett, – ahogy már fentebb is írtuk – jelenleg is tanít, szakmai vizsgáztat, segíti a pedagógusok munkáját megyei és országos szinten egyaránt, melyeket családja szerető támogatása mellett tesz.
- Jó szakmát választottam, mert folyamatosan érdekelnek a legújabb információk, próbálok javaslatokat, észrevételeket tenni, ez hivatalból is kötelességem – jegyzi meg Kundakker Ferencné.
Munkával eltöltött évei alatt sok tapasztalattal gazdagodott, melyek közül kiemeli az együttműködés fontosságát, ami szerinte nélkülözhetetlen, valamint egymás megbecsülése és tisztelete szintén szükséges a jó munkához. Hangsúlyozza még, az „Aki mer, az nyer.” elvet; az új, innovatív tevékenységek elindítása során szükség van a bátorságra és kitartásra.
Az aranyoklevél átvételekor Katalin őszintén elérzékenyült.
- Negyvennégy évet töltöttem el a szakmámban, Dunaújvárosban. Eljárt az idő, és tényleg úgy gondolom, hogy jó utat választottam, mindig is szerettem a gyerekeket – nyilatkozik a díj kapcsán.
Kundakker Ferencné a közel jövőben sem szándékozik pihenéssel tölteni az idejét. Jelenleg cikkeket ír a Menedzser Praxis Óvoda Vezetési és Nevelési Módszertani Tanácsadó folyóiratába, valamint az Óvodai Nevelés című lapban is megjelent már írása. Emellett továbbra is tevékenykedik, jelenleg is tanít, szakmai vizsgaelnök, felnőttképzési szakértő igazgatás területen, példát mutatva minden pedagógus és diák számára.

Horváth Dóri

img130

img481

Fotó forrása: DUOL

62440617_2058442137791016_7984541230593736704_n

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.