• Elkészült a Szabadság téren 207 négyzetméter új járda

  Elkészült a Szabadság téren 207 négyzetméter új járda             A Táncsics Mihály utca első szakaszának aszfaltozása mellett a belügyminisztériumi önkormányzati alapfeladatok támogatása pályázatban szerepelt 207 négyzetméter járda felújítása. A projektet egy helyi...

 • Áramszünet értesítő

  Áramszünet értesítő Tájékoztatjuk, hogy 2019. november 15-én várhatóan 8 – 15:30 óráig PERKÁTA területén áramszünet lesz. A meghirdetett áramszünet oka: szolgáltatásunk minőségének javítása, oszlop csere Érintett utcák, szakaszok: Radnóti M. utca, Mária utca, Puskás...

 • Üveg a művészetben című kiállítás nyílik a Győry-kastélyban

  Szeretettel várjuk Önt és barátait 2019. október 19-én, szombaton 15.00 órára a perkátai Győry-kastély kiállítótermébe Dobrovitz Klára üvegműves és Kovácsai Gabriella üvegfestő Üveg a művészetben c. közös kiállításának ünnepélyes megnyitójára.    

 • Perkáta a legfontosabb

  Perkáta a legfontosabb              Tegnap lezajlott az önkormányzati választás Perkátán is és hajnalig húzódott a szavazatok számlálása. A polgármester választás eredménye lett meg leghamarabb, majd a képviselőké és a roma nemzetiségi önkormányzat tagjaié. Gratulálok...

 • Téglás Márton előadása

  A mai napon 17 órától Téglás Márton színész-énekes tartott egy tartalmas estet a Győry-kastélyban. Az előadó Cseh Tamás dalokat és magyar népdalokat adott elő gitár kíséretében. Perkátai ÁMK

2019. szeptember 23. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Útfelújítások és járdafelújítás kezdődött

Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2018-ban és 2019-ben is sikeresen pályázott a Pénzügyminisztériumhoz és a Belügyminisztériumhoz önkormányzati alapfeladatok támogatása pályázaton, amit köznapi nevén BM pályázatnak hívunk. Az elmúlt években ebből a pályázati kategóriából történt meg az iskolai tornaterem nyílászárócseréje, az iskola mosdó- és folyosó felújítása, de ebből valósult meg a régi óvoda tetőcseréje és egyéb felújítása, tavaly pedig a 2017. évi támogatásból az új óvoda eredeti felének nyílászárócseréje, külső szigetelése és színezése. Ezen a pályázaton alapvetően három kategóriában lehet pályázni, amelyeken különböző a maximális pályázati támogatás, illetve az önkormányzatok adóerő-képességétől függ az az önerő mértéke. Az önkormányzati kötelező feladatot ellátó épületek felújítása esetén 30 millió forint a támogatás maximuma, sportcélú felújítások esetén (ilyen támogatásban önkormányzatunk még nem részesült) 20 millió, míg az utak, járdák felújítása esetén 15 millió forint.
A 2018. évi pályázaton a Táncsics Mihály utca részleges felújítására és a Szabadság tér részleges járdafelújítására pályáztunk. Viszont mivel a 62-es számú volt főút perkátai belterületi szakasza még mindig állami tulajdonban van – mivel az elkerülő még csak ideiglenesen van forgalomba helyezve -, a Szabadság tér végén levő, a Kisbács utca elején levő és Zrínyi utcához felfelé vezető járdákkal egyetemben, ezért azok kiestek a projektből, így növelve a Táncsics utca felújításának hosszát 700 méterre a Fehérvári utcától indulva. Emellett a Hivataltól a Postáig futó járda kerül felújításra térkő burkolattal, illetve a buszmegálló nagy része összesen 207 négyzetméteren.
A 2019. évi pályázaton a Baross Gábor utca teljes felújítását pályáztuk meg, hozzávetőlegesen 760 méter hosszúságban, a Sport utcai és az Alkotmány utcai csatlakozások között.
A 2019. évi pályázat eredménye augusztus 26-án került kihirdetésre. Mindkét év pályázati kiírásán hozzávetőlegesen 15-15 millió forintos támogatást nyert el önkormányzatunk, amelyek önrészeivel együtt közel 35 millió forintos beruházás történik meg a következő két hétben. Az érintett Szabadság téri járdaszakasz építési területén az ügyintézés és a vásárlás folyamatos lesz, de a munkálatok miatt a megközelítés kicsit nehezebb lesz. A Táncsics Mihály utcával kezdődik az útfelújítás 4 méter szélességben 3 méter széles aszfaltfelülettel és 0,5-0,5 méter széles murvás padkával, majd hasonló történik a Barossban is. Elsőként a padka igazítása történik meg, ami már zajlik a Táncsicsban, majd kiegyenlítő kőréteg felhordása történik meg, ezt pedig követi az aszfaltréteg felhelyezése és a padka elkészítése. Az érintett utcák lakosságának a türelmét és támogatását annyiban kérjük, hogy arra készüljenek körül-belül másfél napig nem tudnak a járműveikkel az utcába be- és kihajtani, de az aszfaltozás időpontja előtt 1 nappal értesíteni fogjuk őket.
A járda felszedése és a Táncsics utca előkészítése ma délelőtt megkezdődött és a kivitelező vállalkozás építésvezetőjének tájékoztatása szerint, nyilván az időjárás függvényében hozzávetőlegesen 2 hétig tartanak a munkálatok.
A türelmüket előre is köszönjük!

Perkáta, 2019. szeptember 23.

Somogyi Balázs

P1070354

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.