• Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat összesített adatai

    Perkáta Nagyközség Önkormányzata 2431 Perkáta, Szabadság tér 1. Tel: 06-25/507-570 Fax: 06-25/507-571 Email: hivatal@perkata.hu Honlap: www.perkata.hu   HIRDETMÉNY Bursa Hungarica Ösztöndíjpályázat összesített adatai  „A” típus: Beérkezett pályázatok száma: 8 db. Támogatott...

 • Traktor átvétele

  Ahogy beszámoltam már róla, múlt héten eredményesen zárult az önkormányzat nyertes pályázatának kiválasztási eljárása a Magyar Falu Program belterületi közterületek kezelésére szolgáló eszközbeszerzési kiírásban, amelyben önkormányzatunk 15 millió forintos támogatást nyert...

 • Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületi ülés

  M E G H Í V Ó           Tisztelettel meghívom a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete képviselő-testületi ülésére 2019. december 17-én (kedd) 14:00 órától  a Községháza dísztermébe   Napirendi pontok: Beszámoló az aktuális eseményekről Tiszteletdíjak...

 • Óvodai jótékonysági bál

  Óvodai jótékonysági bál    2019. november 23-án a Szivárvány Óvoda Szülői Szervezete jótékonysági bált szervezett a Faluházban, az óvoda támogatása, fejlesztése céljából. A jó hangulatról az L & B Duó gondoskodott, éjfélkor tombolasorsolásra került sor, ahol sok értékes...

 • Adventi programok

  SZERETETTEL MEGHÍVUNK MINDEN PERKÁTAI LAKOST AZ ADVENTI PROGRAMJAINKRA! „ADVENTI KÉSZÜLŐDÉS” KIÁLLÍTÁS MEGNYITÓ DECEMBER 5. 16 ÓRA GYŐRY-KASTÉLY PERKÁTA KARÁCSONY 2019. 12. 09. HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKJAINAK MŰSORA KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS, ADVENTI VÁSÁR, HELYI...

2019. október 10. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Perkátai lány a tündérszépek mezőnyében

Az idei évben is meghirdették a Tündérszépek elnevezésű szépségversenyt, melynek jelenleg első, megyei fordulója zajlik. Fejér megyében Perkátáról a jelentkezők között van Mészáros Réka is, aki némi rutinnal rendelkezik már a hasonló megmérettetések kapcsán.
Réka a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában végezte el a nyolc általánost, majd ezt követően a DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskola és Kollégiumában tanult tovább vegyész szakon, itt is szerezte meg az érettségijét. Később a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban ügyviteli titkári végzettséget kapott. Mivel nagyon szereti az állatokat, – azok közül is a kutyákat, – és a gyerekek is közel állnak hozzá, jelenleg kutyakozmetikusnak, mellette pedig gyógypedagógiai asszisztensnek képzi tovább magát.
Már egészen kicsiként is szeretett szerepelni, otthon érezte magát a színpadon, így jött számára az ötlet, hogy kipróbálja magát a fotózások, szépségversenyek világában. A fiatal lánynak már nem ez az első megmérettetése: 2017-ben a Fehérvár Szépe versenyen harmadik helyezést ért el, ezenkívül részt vett még az Ezerjó Szépén is, továbbá a képei alapján bejutott a Nemzet Szépe és a Miss Queen versenyekre is.
A Tündérszépekre barátai, egykori versenytársai bíztatták, hogy jelentkezzen, s némi gondolkodás után úgy döntött, hogy kipróbálja magát ebben a kihívásban is.
- Szerintem nagyon jó önbizalom növelés szempontjából, jó kapcsolatot tudunk kiépíteni egymással, maradandó barátságok születnek – nyilatkozik Mészáros Réka a kapcsán, hogy miért éri meg részt venni egy szépségversenyen. – Rengeteg ajándékot kapunk, elkészítik a frizuránkat, a sminkünket, segítenek minket végig a verseny ideje alatt. Én úgy gondolom, hogy ez mindenkinek egy nagyon jó élmény lehet, számomra legalábbis az. Aki érez magában érdeklődést, arra bíztatom, hogy próbálja ki magát!
Hozzá teszi még, hogy a felkészítés során sokat tanulhat is az ember, mivel mozgásokat gyakorolnak, elmondják, hogy hogyan legyen helyes a testtartásuk, felébresztik a nőiességét a részt vevőknek.
Réka ezenkívül még számos más hobbival is dicsekedhet, fontos számára a sportolás, a párjával gyakran járnak menhelyre kutyákat sétáltatni, valamint szívesen tölti idejét a konyhában, főzéssel.
Arra a kérdésre, hogy szerinte milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy szépségverseny győztesének, azt feleli, hogy ez összetett dolog.
- A külső mellett nagyon fontosak a belső értékek is. Tisztelje az embereket, példamutató legyen, tudjon szépen beszélni, valamint álljon ki a fontos ügyek mellett, képviseljen valamit – mondja Réka.
A Tündérszépek 2020 országos szépségversenyre várják továbbra is a jelentkezőket. A lányokra szavazni 2019. október 28-ig lehet, ezt követően derül ki, hogy kik jutnak tovább a regionális fordulóba.

Horváth Dóri

Fotót készítette: Szabó Sándor

A4CDF2E5-D4F3-49B7-A9C7-63140C47A51F

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.