• Elkészült a Szabadság téren 207 négyzetméter új járda

  Elkészült a Szabadság téren 207 négyzetméter új járda             A Táncsics Mihály utca első szakaszának aszfaltozása mellett a belügyminisztériumi önkormányzati alapfeladatok támogatása pályázatban szerepelt 207 négyzetméter járda felújítása. A projektet egy helyi...

 • Áramszünet értesítő

  Áramszünet értesítő Tájékoztatjuk, hogy 2019. november 15-én várhatóan 8 – 15:30 óráig PERKÁTA területén áramszünet lesz. A meghirdetett áramszünet oka: szolgáltatásunk minőségének javítása, oszlop csere Érintett utcák, szakaszok: Radnóti M. utca, Mária utca, Puskás...

 • Üveg a művészetben című kiállítás nyílik a Győry-kastélyban

  Szeretettel várjuk Önt és barátait 2019. október 19-én, szombaton 15.00 órára a perkátai Győry-kastély kiállítótermébe Dobrovitz Klára üvegműves és Kovácsai Gabriella üvegfestő Üveg a művészetben c. közös kiállításának ünnepélyes megnyitójára.    

 • Perkáta a legfontosabb

  Perkáta a legfontosabb              Tegnap lezajlott az önkormányzati választás Perkátán is és hajnalig húzódott a szavazatok számlálása. A polgármester választás eredménye lett meg leghamarabb, majd a képviselőké és a roma nemzetiségi önkormányzat tagjaié. Gratulálok...

 • Téglás Márton előadása

  A mai napon 17 órától Téglás Márton színész-énekes tartott egy tartalmas estet a Győry-kastélyban. Az előadó Cseh Tamás dalokat és magyar népdalokat adott elő gitár kíséretében. Perkátai ÁMK

2019. október 10. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Perkátai lány a tündérszépek mezőnyében

Az idei évben is meghirdették a Tündérszépek elnevezésű szépségversenyt, melynek jelenleg első, megyei fordulója zajlik. Fejér megyében Perkátáról a jelentkezők között van Mészáros Réka is, aki némi rutinnal rendelkezik már a hasonló megmérettetések kapcsán.
Réka a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában végezte el a nyolc általánost, majd ezt követően a DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskola és Kollégiumában tanult tovább vegyész szakon, itt is szerezte meg az érettségijét. Később a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban ügyviteli titkári végzettséget kapott. Mivel nagyon szereti az állatokat, – azok közül is a kutyákat, – és a gyerekek is közel állnak hozzá, jelenleg kutyakozmetikusnak, mellette pedig gyógypedagógiai asszisztensnek képzi tovább magát.
Már egészen kicsiként is szeretett szerepelni, otthon érezte magát a színpadon, így jött számára az ötlet, hogy kipróbálja magát a fotózások, szépségversenyek világában. A fiatal lánynak már nem ez az első megmérettetése: 2017-ben a Fehérvár Szépe versenyen harmadik helyezést ért el, ezenkívül részt vett még az Ezerjó Szépén is, továbbá a képei alapján bejutott a Nemzet Szépe és a Miss Queen versenyekre is.
A Tündérszépekre barátai, egykori versenytársai bíztatták, hogy jelentkezzen, s némi gondolkodás után úgy döntött, hogy kipróbálja magát ebben a kihívásban is.
- Szerintem nagyon jó önbizalom növelés szempontjából, jó kapcsolatot tudunk kiépíteni egymással, maradandó barátságok születnek – nyilatkozik Mészáros Réka a kapcsán, hogy miért éri meg részt venni egy szépségversenyen. – Rengeteg ajándékot kapunk, elkészítik a frizuránkat, a sminkünket, segítenek minket végig a verseny ideje alatt. Én úgy gondolom, hogy ez mindenkinek egy nagyon jó élmény lehet, számomra legalábbis az. Aki érez magában érdeklődést, arra bíztatom, hogy próbálja ki magát!
Hozzá teszi még, hogy a felkészítés során sokat tanulhat is az ember, mivel mozgásokat gyakorolnak, elmondják, hogy hogyan legyen helyes a testtartásuk, felébresztik a nőiességét a részt vevőknek.
Réka ezenkívül még számos más hobbival is dicsekedhet, fontos számára a sportolás, a párjával gyakran járnak menhelyre kutyákat sétáltatni, valamint szívesen tölti idejét a konyhában, főzéssel.
Arra a kérdésre, hogy szerinte milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy szépségverseny győztesének, azt feleli, hogy ez összetett dolog.
- A külső mellett nagyon fontosak a belső értékek is. Tisztelje az embereket, példamutató legyen, tudjon szépen beszélni, valamint álljon ki a fontos ügyek mellett, képviseljen valamit – mondja Réka.
A Tündérszépek 2020 országos szépségversenyre várják továbbra is a jelentkezőket. A lányokra szavazni 2019. október 28-ig lehet, ezt követően derül ki, hogy kik jutnak tovább a regionális fordulóba.

Horváth Dóri

Fotót készítette: Szabó Sándor

A4CDF2E5-D4F3-49B7-A9C7-63140C47A51F

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.