• Polgármesteri, alpolgármesteri és képviselői lemondások

  Polgármesteri, alpolgármesteri és képviselői lemondások Sajnálattal tájékoztatjuk Perkáta lakosait, hogy ma 9 óra 10 perckor hárman benyújtottuk önkormányzati tisztségeinkről való lemondásunkat a Helyi Választási Bizottságnak. Somogyi Balázs 2020. szeptember 30-i hatállyal lemondott...

 • Út- és kastélyfejlesztés lehetősége Perkátán

  Út- és kastélyfejlesztés lehetősége Perkátán Óriási lehetőség előtt áll Perkáta önkormányzata, miután a kormányzat céltámogatásra jelölt több általam már hosszú ideje javasolt és előkészített perkátai projektet. Lakosaink leginkább az utak állapotát kérik számon rajtunk,...

 • Fogászati rendelés szabadság miatt szünetel

  Tisztelt Lakosság! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a fogászati rendelés 2020. szeptember 14-től 28-ig szabadság miatt szünetel! Első rendelési nap szeptember 29. (kedd) Sürgős esetben kereshető: Dr. Kosztándi Molnár Arnold fogorvos Dunaújváros, Vasmű u. 10. VI. szint Telefon: 25/550-415 Rendelési...

 • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tárgy: Meghívó képviselő-testületi ülésre MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete képviselő-testületi ülésére 2020. szeptember 9-én (szerda) 17 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: 1. Tájékoztató...

 • Elmúlt idők búcsúi

  A Búcsú a legperkátaibb ünnep, amely templomunk ünnepéhez, Kisboldogasszony Napjához, szeptember 8-ához legközelebbi hétvégére esik. Idén ez a hétvége lett volna a perkátai Búcsú. A tervezett rendezvénysorból a holnap reggel 8 órakor ünnepi szentmise lesz megtartva a templomi búcsú...

2019. október 10. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Perkátai lány a tündérszépek mezőnyében

Az idei évben is meghirdették a Tündérszépek elnevezésű szépségversenyt, melynek jelenleg első, megyei fordulója zajlik. Fejér megyében Perkátáról a jelentkezők között van Mészáros Réka is, aki némi rutinnal rendelkezik már a hasonló megmérettetések kapcsán.
Réka a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában végezte el a nyolc általánost, majd ezt követően a DSZC Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskola és Kollégiumában tanult tovább vegyész szakon, itt is szerezte meg az érettségijét. Később a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban ügyviteli titkári végzettséget kapott. Mivel nagyon szereti az állatokat, – azok közül is a kutyákat, – és a gyerekek is közel állnak hozzá, jelenleg kutyakozmetikusnak, mellette pedig gyógypedagógiai asszisztensnek képzi tovább magát.
Már egészen kicsiként is szeretett szerepelni, otthon érezte magát a színpadon, így jött számára az ötlet, hogy kipróbálja magát a fotózások, szépségversenyek világában. A fiatal lánynak már nem ez az első megmérettetése: 2017-ben a Fehérvár Szépe versenyen harmadik helyezést ért el, ezenkívül részt vett még az Ezerjó Szépén is, továbbá a képei alapján bejutott a Nemzet Szépe és a Miss Queen versenyekre is.
A Tündérszépekre barátai, egykori versenytársai bíztatták, hogy jelentkezzen, s némi gondolkodás után úgy döntött, hogy kipróbálja magát ebben a kihívásban is.
- Szerintem nagyon jó önbizalom növelés szempontjából, jó kapcsolatot tudunk kiépíteni egymással, maradandó barátságok születnek – nyilatkozik Mészáros Réka a kapcsán, hogy miért éri meg részt venni egy szépségversenyen. – Rengeteg ajándékot kapunk, elkészítik a frizuránkat, a sminkünket, segítenek minket végig a verseny ideje alatt. Én úgy gondolom, hogy ez mindenkinek egy nagyon jó élmény lehet, számomra legalábbis az. Aki érez magában érdeklődést, arra bíztatom, hogy próbálja ki magát!
Hozzá teszi még, hogy a felkészítés során sokat tanulhat is az ember, mivel mozgásokat gyakorolnak, elmondják, hogy hogyan legyen helyes a testtartásuk, felébresztik a nőiességét a részt vevőknek.
Réka ezenkívül még számos más hobbival is dicsekedhet, fontos számára a sportolás, a párjával gyakran járnak menhelyre kutyákat sétáltatni, valamint szívesen tölti idejét a konyhában, főzéssel.
Arra a kérdésre, hogy szerinte milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy szépségverseny győztesének, azt feleli, hogy ez összetett dolog.
- A külső mellett nagyon fontosak a belső értékek is. Tisztelje az embereket, példamutató legyen, tudjon szépen beszélni, valamint álljon ki a fontos ügyek mellett, képviseljen valamit – mondja Réka.
A Tündérszépek 2020 országos szépségversenyre várják továbbra is a jelentkezőket. A lányokra szavazni 2019. október 28-ig lehet, ezt követően derül ki, hogy kik jutnak tovább a regionális fordulóba.

Horváth Dóri

Fotót készítette: Szabó Sándor

A4CDF2E5-D4F3-49B7-A9C7-63140C47A51F

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.