• Tájékoztatás- Jelöltek sorrendjének sorsolásáról

    Tisztelt Polgármester jelöltek! Tisztelt Helyi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Nemzetiségi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Választópolgárok! „A választási eljárásról” szóló 2013. évi XXXVI. törvény 160. §-a alapján a szavazólapon a jelöltek, illetve...

  • 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.04.24-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

2019. október 24. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Perkátai Polgárőrség hírei

Az elmúlt időszakban több eseményt és sikert is a magáénak tudhat a Perkátai Polgárőrség. 2019. október 5-én családi nap keretei között került átadásra az egyesület új székhelye a Dózsa Gy. u. 41-es szám alatti, egykori fogorvosi rendelő lakásában. A programra már az átadó előtt készültek a tagok: társadalmi munkában kitakarították az épület helyiségeit, az udvart, levágták a füvet, hogy méltóképpen fogadják a meghívott vendégeiket.
Az átadó ünnepségen elsőként beszédet mondott Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere, aki az egyesület munkáját méltatta, s kihangsúlyozta, hogy országos szinten is elismerik a Perkátai Polgárőrség munkáját (2017-ben az „Év Polgárőr Egyesülete” címet nyerte el a csapat az Országos Polgárőr Szövetségnél). Ezt követően Horváth István, a Perkátai Polgárőrség elnöke szólt néhány szót a vendégekhez. Örömét fejezte ki, hogy az önkormányzat a rendelkezésükre bocsátotta a lakást, valamint megköszönte a kollégái munkáját. Kiemelte, hogy régóta vár egy olyan eseményre, ahol a tagok feleségeinek, családjainak is megtudja köszönni azt, hogy támogatják az egyesületet. László Norbert, a Perkátai Polgárőrség titkára, az egyesület további fejlesztési terveiről beszélt, s szintén megköszönte mindenki munkáját.
Ezt követően került bemutatásra és átadásra az egyesület által nem régiben, egy pályázat keretei között elnyert két robogója, melyek a mozgásában korlátozott kollégák szolgálat ellátását is segítik. Egy perkátai vállalkozó család felajánlásából két darab bukósisak is beszerzésre került a közel múltban. A járműveket a tagok kipróbálhatták a délután során, melyet nagy örömmel tettek.
A családi nap további részében Vátkai Zsombor, a Perkátai Polgárőrség ifjú polgárőre, kétszeres országos stuntrider bajnok tartott bemutatót, illetve lovas séta kocsikázás vette kezdetét Vaskó Csaba támogatásával. 15 órától egy svédasztalos fogadással vendégelte meg a polgárőrség a jelenlévőket, majd jó hangulatú beszélgetéssel és szalonnasütéssel zárták a napot.
2019. október 19-én az 1956-os hősök emlékére rendezett díszünnepséget az Országos Polgárőr Szövetség. A méltóságteljes eseményre meghívást kapott Horváth István, a Perkátai Polgárőrség elnöke, az OPSZ Lovas Polgárőrség Fejér megyei lovas koordinátora, Fejér megyei Polgárőr Szövetség országos küldöttje is. Az ünnepségen számos polgárőr kapott rangos kitüntetést. Horváth István „Postabiztonságért Érmet” vehetett át, melyet a Magyar Posta biztonsága érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért adományozott neki Bobák Tibor, a Magyar Posta Zrt. Biztonsági Főigazgatóság Biztonsági Központjának vezetője.
- A Perkátai Polgárőrség a továbbiakban is a már megszokott módon végzi a tevékenységét – nyilatkozta Horváth István. – Kihasználjuk a lehetőségeinket, Perkáta közbiztonságában ezt követően is aktív szerepet vállalunk.

Gratulálunk a Perkátai Polgárőrség szép sikereihez!

Horváth Dóri

A képekben közreműködött Szloboda Bianka.

DSC_0633

DSC_0519

71069375_394878291195685_6331589299695255552_n

P1070551

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.