• Kreatív ajándékötletek karácsonyra! Alkossunk együtt!

    Ne hagyják ki ezt a lehetőséget! 2021. december 4-én, szombaton, délelőtt 10 órakor Adventi kézműves műhelybe hívjuk az érdeklődő felnőtteket, gyermekeket, és a családokat! A foglalkozást Zám Judit és Zám Anikó hobbiművészek vezetik. A foglalkozás ingyenes! Anyagokat és eszközöket...

  • Meghívó

    Szeretettel várunk minden érdeklődőt a II. adventi hétvége alkalmából! December 5. vasárnap! A nap folyamán 14 órától vásározókkal is megtelik az előkert! Lesz: - kürtöskalács, - lángos, - amerikai minifánk, - forralt bor! Találkozhatsz kézműves árusokkal! Ott lesz az óvoda...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Meghívó Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. december 01-jén 17 órától az Önkormányzat hivatalának épületébe.

2021. augusztus 2. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

esza

Sajtóközlemény 

Cím:  Esély otthon – Itthon vagy Perkátán!

2021. július 26.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Fejlesztés Operatív Program EFOP-1.2.11-16-2017-00062, „Esély Otthon – Itthon vagy Perkátán!” című projekt megvalósítására 199 729 468 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt kiemelt célja, a fiatalok képessé tétele arra, hogy fellelhető életlehetőségekkel tudjanak élni és helyben egzisztenciát, családot alapítani. A pályázat ebben támogatja a fiatalokat, az ösztönzőrendszer mellett ismeretátadásban is részesülnek a fiatalok. Személyes tanácsadás, előadások kerültek szervezésre a célcsoporttagok számára.

A projekt megvalósítási időszakában összesen 15 projektnap került megszervezésre, a projekt szélesebb körű bemutatása céljából.

Perkáta Nagyközség Önkormányzata három kategóriában nyújtott ösztönző támogatást a fiatalok számára, lakhatási ösztönzőben 64, helyi gazdasági ösztönzőben 112 fő, míg oktatási ösztönzőben egy fő részesült.

A projekt keretén belül 6 lakás felújítása és bebútorozása történt meg, a Győry-kastély oldalszárnyában (2431 Perkáta, Dózsa György u. 15/B) mely 11, a célcsoportba tartozó fiatal számára biztosított lakhatási lehetőséget a projekt idején, ezek a lakások a projekt fenntartási időszakában is az önkormányzat, illetve az intézmények hiányszakmában dolgozó fiataljainak lakhatását fogják szolgálni.

A projekt megvalósítási időszaka: 2018.02.01.-2021.07.31.

További információ kérhető:

Perkáta Nagyközség Önkormányzata

Oláh István, ügyvivő polgármester

hivatal@perkata.hu

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.