2022. augusztus 29. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

A Perkátai Polgárőrség 2022. augusztus 27-én közbiztonsági napot szervezett Perkátán. Az esemény helyszíne a Bokréta Lovasudvar volt, s az eseményre a Minisztérium és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt, Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében támogatott FCA-KP-1-2021/4-000885 azonosítójú, „Közbiztonsági nap Perkátán” elnevezésű projekten belül valósult meg.

A program gazdag repertoárja volt a közbiztonság minden részének. A nap egy zsákbamacskás főzőversennyel indult, amelyen több civil egyesület, baráti társaság is képviseltette magát. A gyerekek lovagolhattak, valamint arcfestéssel és csillámtetoválással is várták őket a szervezők. A délelőtt során önvédelmi bemutatót tartott Vátkai Zoltán, aki azt szemléltette a jelenlévőkkel, hogy utcai támadás során hogyan tudják megvédeni magukat. Szintén érdekes programpontja volt az eseménynek, a Perkátai Polgárőrség Lovas Tagozatának bemutatója, ahol ifjú és felnőtt lovas polgárőrök különböző szabályalakzatok felállítását prezentálták, valamint lovas üldözést is bemutattak. Dózsa Tamás patkoló kovács tartott bemutatót és beszélt arról, hogy milyen fontos a lovaknál a megfelelő pataápolás, a lábakra való odafigyelés. A Pálhalmai Országos Büntetés-Végrehajtási Intézet kutyával szolgálatot teljesítő fegyőrei is a rendezvény vendégei voltak, s szemléletették, hogy hogyan is működik a kutyával közös munka a büntetés-végrehajtásban. Ők egyéb, ismeretterjesztő kiadványokkal, sátorral is készültek a kilátogatók számára. A Turul Íjász Szakosztály is kilátogatott a programra, s íjászkodni tanították a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Az esemény a főzőverseny eredményhirdetésével zárult, amely során minden csapatot egy-egy ajándékkosárral jutalmaztak meg.

A legkisebbeknek a Bokréta Lovasudvar által lovagolni is volt lehetősége a nap során, illetve maga a lovasudvar volt a helyszíne a színvonalas eseménynek.

 

Ezúton szeretném megköszönni minden résztvevőnek, támogatónak, segítőnek azt, hogy közreműködtek a Közbiztonsági nap sikeres lebonyolításában!

 

Horváth István elnök

 

FCA (1)

 

18 (1)

 

27 (1)

 

40

 

60a

 

70 (1)

 

83

 

92 (1)

 

121 (1)

 

 

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.