• ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK – 2023. október 2-8.

  “A könyv híd! A könyvtár összeköt!” Új könyvekkel, könyvklubbal, és könyvbörzével lepjük meg az érdeklődőket! A késedelmi díj elengedésével, és ingyenes beiratkozással várjuk a régi és új olvasóinkat! Találkozzunk a könyvtárban! Könyvtár nyitvatartása: Hétfő,...

 • Meghívó képviselő-testületi ülésre

  Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete 2023.09.27-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

 • Értesítés előadás elmaradásáról!

  A Perkátai ÁMK értesíti a közönségét, hogy az ercsi Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely, 2023. szeptember 23-ára meghirdetett, Csipketündér c. zenés vígjátéka elmarad!!! A színjátszó kör előadóival az idei évben Perkátán, kétszer is találkozhatnak az érdeklődők. 2023....

 • Kormányablakbusz érkezik Perkátára

  Tisztelt Perkátaiak! A kormányablakbusz október hónapban ismét  elérhető lesz a lakosság számára, itt a Polgármesteri Hivatal mellett, a Templom utcai oldalban. A mobilizált kormányablakokban – többek között – az alábbi ügyek intézésére van lehetőség: - személyi igazolvány...

2023. augusztus 28. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva
2023. augusztus 17-én, ünnepélyes keretek között mutattuk be a díszítőművészet dunapentelei, valamint dunaújvárosi remekeit.
A megnyitót ámulatba ejtő táncelőadással tette emlékezetessé a Rózsás Patkó Néptánccsoport. A gyermekek felkészítő pedagógusának, Horváth Dóra gyönyörű előadásában még népballadákat is hallhatott a közönség.
25 alkotó munkája árulkodik a készítőjük művészi hozzáértéséről.
A tárlaton szép hímzések, szőttesek, horgolt kézimunkák, gyönyörű csipkék, gobelinek szemet gyönyörködtető látványa tárul a látogatók elé.
A hagyományos népi motívumok mellett, a különböző kézműves technikák világának bemutatására is teret enged a kastély, szeptember 10-ig.
A látogatás alkalmával belecsöppenhetünk annak a modern korszaknak a szellemébe is, amelyet az igények változása, a készítők kreativitása hívott életre.
A kiállítási munkák készítőinek kívánunk jó egészséget! Alkossanak maradandót, szépet önmaguknak, a gyerekeiknek és az utókornak!
A Perkátai ÁMK nevében köszönetünket fejezzük ki az alkotóknak!
Bognár Márta
Coletti Éva
Fettné Páger Edit
Farkas Lajosné emlékére
Fodorné Jánoki Mária
Hartné Török Veronika
Héder Józsefné
Jakabné Papp Veronika
Kemény Lajosné
Király Árpádné
Kleinné Rátgéber Renáta
Kollárné Jánoki Anna
Koszti Levente
Kovács Imréné
Kovácsné Farkas Zsuzsanna
Nagyné Szentgyörgyi Rózsa emlékére
Orosz János
Papp Orsolya
P. Kovács Klára
Schlitterné Nyuli Anna emlékére
Siba Árpádné (Perkáta)
Soós Margit
Újfalusi Ferencné
Vász Györgyné
Zsákovics Jánosné
A kézművesekkel való kapcsolatfelvétellel vásárlási lehetőséget is biztosít a tárlat.
Íme egy kis ízelítő a képek segítségével!
(A fotókat készítette: Szentes Kitti, Acsádi Zoé, és Lászlóné Szabó Edit)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.