• 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.04.24-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

  • Felhívás- “A legszebb konyhakertek”- Magyarország legszebb konyhakertjei országos program

    Tisztelt Lakosság! Örömmel jelentjük be, hogy az idei évben településünk is csatlakozott a “Legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz. A programhoz csatlakozni kívánó lelkes helyiek a Perkátai Polgármesteri Hivatalban tudják átvenni...

  • Fogászati ügyeleti rend- 2024. május

    Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2024. májusi fogászati ügyeleti rendről. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

2023. szeptember 13. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

A családja fájó szívvel tudatta, hogy 2023. szeptember 6-án, életének 59. évében, hosszantartó betegség után elhunyt Horváth Hajnalka, Perkáta egykori pedagógusa.

2023. szeptember 14-én, csütörtökön 16:30 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai római katolikus templomban, majd 17:30  órakor helyezik örök nyugalomra a perkátai temetőben.

Őszinte fájdalommal osztozunk a család gyászában!

Hajnalka végig azt csinálhatta, amire mindig is vágyott: gyerekekkel foglalkozott.

Nagyon fiatalon kezdte a pályafutását Perkátán, ahol közel 20 évig tanított.

Szívvel, lélekkel végezte a tanítói munkáját. Mindegyik osztályára és minden egyes tanítványára szeretettel gondolt az évek múlásával is.  A vele együtt megélt közös programok, kirándulások, táborozások élménye, a hagyományok iránti tisztelete is mind, szép emlékként élnek tovább bennünk.

Az ezredforduló új munkahelyet, új iskolát, új kollégákat hozott Hajnalka életében. Ám ekkor is szeretettel gondolt mindig Perkátára, és amikor csak tehette, itthon volt a családjával. Mindig nyitottan, figyelemmel kísérte kedves szülőfalujának életét.

Falusi tanítóként, akkor már 7 év vezetői tapasztalattal került Ferencvárosba az akkori Telepy Iskolába, – ma már Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium – ahol szeretettel fogadták és segítették újító ötleteinek a megvalósítását. Az ő kezdeményezésére valósult meg a gyermekek számára a szabadidős udvar, a kertészeti tankert, és több olyan közösségi program, amely mára már iskolai hagyománnyá vált. Két évtizedet dolgozott Ferencvárosban.

-„Semmit nem csinálnék másként, újra ezt a pályát választanám az összes szépségével, nehézségével együtt. Élmény volt minden ott töltött idő, az örömével, nehézségével együtt.” – mondta 2022-ben, a nyugdíjba vonulása alkalmával.

Egész lényével tanított, szép szóval és tettel. Nemcsak a gyerekek, de a felnőttek, kollégák és szülők előtt is példaértékű volt a tanítása, az emberi hozzáállása. Számunkra kincs volt, és marad is örökre az emberi kapcsolatok, a nevelés, és tanítás történetében!

Hajnalka, az „örök tanítónő” hitvallásával búcsúzunk: „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan” (Antoine de Saint- Exupéry)

 

 

búcsú Hajni DSCF4623 m

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.