2018. december 13. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Mézeskalács-és grillázs kiállítás

A finom fűszeres, mézes sütemények illata hatja át azt a látványos adventi kiállítást, amelyet december 9-én nyitottunk meg a Győry-kastélyban. A szemet gyönyörködtető alkotások a karácsony közeledtével különleges hangulatot teremtettek.
A sokféle mézes-csodás forma, ajándéknak is beillő, ünnepi asztalra készített, vagy épületeket formáló, kézzel díszített édeségeket 15 alkotó keze munkáját dicséri. Köztük név szerint: Hegedűs Gabriella, Horváth Jánosné, Horváthné Molnár Krisztina, Jákli Dávid, Jákli Janka, Klics Éva, László Lilla, László Nikolett, Lászlóné Szabó Edit, Németh Júlia, Rajcsányi Lászlóné, Siba Árpádné, Somogyi Anna, Vadász Pálné, Viczkó Vilmos
Továbbá hozzájárult az adventi hangulathoz – Fülöp Irén, Kárász Ferencné, Rajcsányi Lászlóné, Siba Árpádné, Vadász Pálné és Zám Jánosné – az általuk gyűjtött karácsonyi üdvözlőlapok bemutatásával.

A Perkátai ÁMK Könyvtárának és a Nagyközség Nyugdíjas klubjának megrendezésében kiállított munkák december 18-ig tekinthetők meg.

A tárlat, és a Mézeskalács-műhely az EFOP-3-7-3-16 kódszámú „Az egész életen át tartó tanulás hozzáférés biztosítása –művelődési pályázat támogatásában valósult meg.

A kiállítás megnyitójával egy időben, a kastély lépcsőfordulójában lett elhelyezve a „Fenyőruha advent jegyében” kompozíció, amelyet Tamás Márta tervező és készítő ajándékozott a kastélynak.
Érdemes ellátogatni a kiállításra! Csodálják meg a helyi alkotóink nagyszerű munkáját!

Ezzel a látvánnyal kívánunk minden érdeklődőnek
Mézeskalács illatú, szép karácsonyt!

Lászlóné Szabó Edit

A kiállításon -az egyéni alkotások mellett -bemutattuk a Mézeskalácsos Műhelyben készített munkákat is. A műhelyt vezette Hegedűs Gabriella pedagógus, aki beavatott bennünket a mézeskalács készítés titkaiba. Jól bevált receptet osztott meg velünk, és gyakorlati tudnivalókkal látott el bennünket a díszítést illetően. Köszönjük! Jó volt együtt, közösségben alkotni!

1 (1)

Igazi remekművek! Legelöl Hegedűs Gabrielláét és Horváthné Molnár Krisztináét láthatják.

2 (1)

Mézes csoda és a Zseniális grillázs

3 (1)

Hegedűs Gabriella mézeskalácsai ajándékként is népszerűek.

4 (1)

Önök tudták, hogy a grillázs Mátyás király kora óta az esküvői asztalok méltó dísze?

Krisztinát gyakran felkérik, hogy készítsen családi eseményekre, esküvőkre grillázs különlegességeket.

5 (1)

Klics Éva mézes ékességei
A mézeskalács cukormázzal való díszítése kreatív, és precíz odafigyelést igényel. Évi mesterien bánik a mázas technikával. Tudását tanfolyamon is tökéletesítette.

6 (1)

8

Íme, Vadász Pálné ízlésesen elrendezett mézeskalács kompozíciói.

9

7

A Színes mézesvilágot gyermekek: Jákli Dávid és Jákli Janka hívta életre. A kreativitásukhoz és szépérzékükhöz gratulálunk!

10

A színes figurák mellett Mézeskalács koszorú ékeskedik az asztalon.

Siba Árpádné szépen összeállított, ötletes munkája.

11

Megérkeztünk a Mézeskalács faluba, ahol kimagaslik „Jancsi és Juliska” mézeskalács házikója. „Tervezte és építette”: Horváth Jánosné.

A falu többi házikója, kerítése és fenyőfái a Mézeskalács-műhely tagjainak a munkája

12

13

A Mézeskalács-készítő Műhely tagjai kosárnyi mézes apróságokat, adventi habformákat és figurákat is készítettek.

14

A magvas-drazsés mézesek is mind lelkesen készültek.

A Mézeskalácsos Műhelyben László Lilla, László Nikolett, Lászlóné Szabó Edit, Németh Júlia, Rajcsányi Lászlóné, Siba Árpádné, Somogyi Anna és Viczkó Vilmos szorgoskodott.

15

“Fenyőruha az advent jegyében”
Tervezte és készítette Tamás Márta.
Köszönet érte!

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.