2015. augusztus 20. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

2015. augusztus 20-án a reggeli szentmisével kezdődött a Szent István napi  ünnepség. Szent István király ünnepének napján, a keresztény magyar államalapítás emléknapján  Perkátán  elsősorban Szent István, államalapító király, a magyar nemzet új életútját kijelölő egyénisége köré szerveződött a program. A szentmisén a megszentelt kenyeret Somogyi Balázs polgármester és Pavlicsek Zsolt hitoktató felszelték, majd először az egyházközségi képviselőtestület tagjainak adtak. A templomkertben folytatódott szentmise után a program, Pámer Ottó Atya könyörgésével és közös imádsággal.  Vox Caritatis Egyházi Kórus az ünnepkörhöz illően Szent István királyt méltató énekeket énekelt. A vendégek részére Szabó Tamás és családja, valamint két ministráns körbekínálta a megszentelt kenyeret. Horváth Dóra vezetésével a Népművészeti foglalkozás gyermekei az István a király rockopera egy részletét adták elő a közönségnek.

A délután folyamán a sportháza előtt focikupát szervez a Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat, majd 19 órától bálba várják, szintén a sportház elé a mulatni vágyókat.

Bogó Anikó

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.