2015. szeptember 30. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

50 éves a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház kórházépülete

             2015. szeptember 29-én a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában ünnepelték a dunaújvárosi kórházépület átadásának 50. évfordulóját. Dr. Mészáros Lajos főigazgató Úr köszöntőjében röviden összefoglalta a dunapentelei-sztálinvárosi-dunaújvárosi egészségügy 65 évét. Ezt követően Dr. Dorkota Lajos a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke és Cserna Gábor Dunaújváros polgármestere mondta el ünnepi beszédét, kiemelve az elmúlt évek új szárnyi, illetve műtőblokki fejlesztéseit.

Dr. Mészáros Lajos főigazgató Úr Dr. Jákics Józseffel, az 1965-ben felépült új kórház fertőző osztályának első főorvosával beszélgetett a hősi időkről. A Kossuth-díjas Tolcsvay Béla ünnepi műsorát élvezhették a jelenlevők, majd három tudományos előadásra került sor. Farkas Lajos az Intercisa Múzeum igazgatója a Kórház – kezdetektől napjainkig történeti szempontból mutatta be a városalapítástól eltelt időt az egészségügyben dolgozók szemével. A perkátai Dr. Baráth Károly Szent Pantaleon nyomában címmel az európai Szent Pantaleon tiszteletet, templomokat mutatta be a névadó tiszteletére. A rendezvényt Dr. Sebestyén Margit a szemészeti osztály osztályvezető főorvosa Kórházunk szemészeti ellátása 1965-től napjainkig című előadása zárta.

A fotók a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház honlapjáról származnak.

Perkáta, 2015. szeptember 30.

Somogyi Balázs

50 éves évforduló Dr. Mészáros - Dr. Jákics 50 éves évforduló Tolcsvay Béla Dr. Baráth Károly

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.