2015. szeptember 29. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

A Kínai Népköztársaság Megalakulásának 66. évfordulója

             A tegnapi napon, szeptember 28-án az október 1-jei kínai állami ünnep, idén jelesül a Kínai Népköztársaság Megalakulásának 66. évfordulója tiszteletére Duan Jielong, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövete fogadást adott a budapesti Mariott szállodában a diplomáciai testületek, a magyar politikai pártok, a köztestületek, a sinológiai közélet magyarországi tagjainak, illetve a helyi kínai polgárok számára. Az ünnepséget megtisztelte Fazekas Sándor Földművelésügyi Miniszter és Medgyessy Péter volt miniszterelnök. Perkáta részéről Pavlicsek Zsolt, Radeczki György volt polgármester, Bakos Imre, a Magyar-kínai Barátság Mg. Zrt. nyugalmazott ügyvezető igazgatója, Pavlicsek Patrik – másodéves sinológus hallgató, aki tolmácsolt nekünk a nagykövet Úr felé – és jómagam vettünk részt a fogadáson.

A fogadáson a nyáron érkezett nagykövet Úr ünnepi beszédével köszöntötte a jelenlevőket, majd a Magyar Kormány részéről Íjgyártó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kulturális és tudománydiplomáciáért felelős államtitkára mondott beszédet.

A fogadáson röviden egyeztettük Duan Jielong nagykövet Úrral a Huaxiang-Perkáta testvértelepülési kapcsolatok következő programjait, illetve meghívtuk Perkátára nagykövet Urat. A fogadáson találkoztunk Dr. Betlehem Józseffel, a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánjával és a szeptemberben felavatott Konfuciusz-szobor sajtóvisszhangjáról is beszélgettünk.

Perkáta, 2015. szeptember 29.

Somogyi Balázs

Üdvözlőkép kínai állami ünnep 150928 Duan Jielong Nagykövet Úr és Somogyi Balázs kínai állami ünnep 150928 Imázsfilm kínai állami ünnep 150928 Duan Jielong Nagykövet Úr kínai állami ünnep 150928 Duan Jielong, Pavlicsek Zsolt és Somogyi Balázs kínai állami ünnep 150928

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.