2015. szeptember 25. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Polgármesteri beszámoló

a két ülés közti eseményekről 2015. szeptember 4-e és 2015. szeptember 23-a között

2015. szeptember 4. Perkáta

Dr. Mák Attila, az Adonyi Rendőrőrs parancsnoka a búcsúi rendezvények kapcsán bejárást tartott, amelyen kielégítőnek találta a felkészülést. A bejáráson Ujfalusi Pál képviselő Úr és jómagam vettünk részt.

2015. szeptember 4-6. Perkáta

A Perkátai Régiséggyűjtő Egylet VI. kiállítása, a hadtörténeti kiállítás megnyitójával kezdődtek a búcsúi programok péntek este. A megnyitón közel 20 vendég kiállító-hagyományőrző is részt vett, akik az egész hétvége folyamán itt voltak. A szombati napon az esős időjárás jelentősen átalakította a programokat. A főzőversenyen csak 7-8 csapat vett részt, majd a szüreti felvonulás került át vasárnapra. A szüreti bál pedig a Faluházban került megtartásra. A vasárnapi felvonuláson közel 160 fő vett részt.

2015. szeptember 5. 11.30 Budapest

Budapesten került felavatásra az idén tavasztól működő Pécsi Tudományegyetem keretein belül létrejött Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete újabb Konfuciusz-szobra. Szeptember 5-én a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága XXX. Jubileumi Kongresszusán, amelyet a társaság a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Komplementer Medicina Tanszékével és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara Konfuciusz Intézetével közösen szervezett, került felavatásra az újabb Konfuciusz-szobor. A szobor Árvai János alkotása, aki a Pákozdi Katonai Emlékparkban, 2011-ben felállított Móga János-szobrot is készítette. A kongresszus hivatalos megnyitója keretében a Konfuciusz-szobrot Prof. Dr. Bódis József, egyetemi tanár, az MTA doktora, a PTE rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Dr. Betlehem József, egyetemi docens, a PTE ETK dékánja, Wu Hua, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségének kulturális tanácsosa, Prof. Dr. Hegyi Gabriella, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társaságának elnöke és jómagam avattuk fel. A szobor végső kiállítási helye a Pécsi Tudományegyetem HKO Konfuciusz Intézete lesz.

2015. szeptember 7. Perkáta

Az óvoda fejlesztési pályázat szeptember 3-án meghozott döntése után az eszközbeszerzéssel kapcsolatos megrendelés is megtörtént személyes konzultáció formájában a kiválasztott vállalkozóval. A szállítások időpontja október első felében várható, amellyel megvalósított lesz a fejlesztés.

 2015. szeptember 8. Adony

Rendes társulási tanácsi ülést tartott az Adonyi Többcélú Kistérségi Társulás, amelyen a költségvetés féléves helyzetéről adott tájékoztatást és a költségvetési módosításokat tárgyalta a tanács.

2015. szeptember 8. Adony

Szeptember 8-án délelőtt 10 órakor került sor a kilencedik Fejér megyei Kormányablak ünnepélyes átadására Adonyban. A volt okmányiroda helyén szeptember elejétől megújult környezetben és kibővült szolgáltatással várják a térség ügyfeleit a kormányablak munkatársai, miután átadásra került a Dunaújvárosi Járás második Kormányablaka, a 2014 áprilisában felavatott dunaújvárosi intézmény után. Az átadáson ünnepi beszédet mondott dr. Simon László kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője és dr. Baltay Tímea kormányablakokért felelős helyettes államtitkár, a Miniszterelnökség Területi Igazgatásért Felelős Államtitkársága részéről. Az avatás követő fogadáson köszöntőt mondott dr. Dorkota Lajos, volt kormánymegbízott, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, dr. Galambos Dénes térségünk országgyűlési képviselője és Ronyecz Péter, Adony Város polgármestere. Az ország többi Kormányablakához hasonlóan, 423 ügyformában és hasonló nyitva tartással várja az ügyfeleket az Adonyi Kormányablak is, azaz hétfőn 7 és 17 óra között, kedden és pénteken 8 és 12 óra között, szerdán 8 és 16 óra között és csütörtökön 8 és 18 óra között.

 2015. szeptember 8. Perkáta

Kuratóriumi ülést tartott a Perkátáért Közalapítvány, amelyen az elnyert buszpályázat előfinanszírozásával kapcsolatosan hozott döntéseket.

2015. szeptember 16. Székesfehérvár

A Győry kastély (KDPO-2.1.1/B-12-2012-0012) projektje kapcsán a pályázati menedzsmenttel egyetemben előrehaladási megbeszélésen vettünk részt Székesfehérváron a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség mint Közreműködő Szervezet és a Nemzetgazdasági Minisztérium munkatársaival. Beszámoltunk a projekt jelenlegi állásáról és következő hónapok elszámolási ütemezéséről. A projekttel kapcsolatban minden hét csütörtökén kooperációt tartunk a kivitelező és az önkormányzat által megbízott szakemberek részvételével, illetve szükség esetén az örökségvédelmi feladatokat ellátó hatóság részvételével. Az elmúlt hetekben aggódó írások jelentek meg a kastéllyal kapcsolatban. Ezekre válaszolva jelentős terjedelmű írást tettünk közzé a felmérést-tervezést végző tervező Asszony által írt beszámolóval együtt, amelyben tisztázunk számos kérdést, amelyben félrevezetést észleltünk. Tudomást szereztünk arról is, hogy mind a kivitelezőt, mind az örökségvédelmi feladatokat ellátó hatóságot megkereste az írásokat közlő internetes portál, akik a projekt részleteivel kapcsolatban hozzánk, az önkormányzathoz irányították a kérdés feltevőjét, de önkormányzatunkat sem előtte, sem azóta nem kereste meg a honlap a projekttel kapcsolatos tájékoztatásért.

2015. szeptember 21. Perkáta

Az előző testületi ülés döntése értelmében önkormányzatunk megvásárolta ingyenesen a Deák Ferenc utca 27. szám alatti ingatlant. Az ingatlanon bontási kötelezettség van, amelyet az önkormányzat a határidőig el fog végezni.

2015. szeptember 21. Perkáta

Megkezdte 5 éves vezetői ciklusát az augusztusi testületi ülésen megválasztott Barna Tímea a Perkátai Szociális Központ élén.

2015. szeptember 22. Perkáta

A kastélyprojekt eszközbeszerzésére kiírt közbeszerzése kapcsán aláírásra került vállalkozói szerződés a nyertes vállalkozóval.

2015. szeptember 24-25. Perkáta

Az óvodánk elnyert pályázatával kapcsolatban két napon keresztül a régi óvodában részleges felújítást végez a támogatást nyújtó Fundamenta Gondoskodó Alapítvány. A felújítás időtartamára az óvodások számára kirándulást is biztosítanak.

Következő időszak eseményei:

2015. október 3. Idősek világnapi ünnepség a perkátai nyugdíjas szervezetekkel és nyilvános nótaest a Faluházban

Perkáta, 2015. szeptember 23.

Somogyi Balázs polgármester

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.