2015. szeptember 8. Szerző: perkata.hu Nincs hozzászólás

Szobrot avatott a Pécsi Tudományegyetem HKO Konfuciusz Intézete

             Rendhagyó módon Budapesten került felavatásra az idén tavasszal működő Pécsi Tudományegyetem keretein belül létrejött Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézete újabb Konfuciusz-szobra. Augusztusban már a Pécsi Tudományegyetem kínai partner egyeteme is adományozott egy szobrot.

Elmúlt hétvégén, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága XXX. Jubileumi Kongresszusán, amelyet a társaság a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Dietetikai és Komplementer Medicina Tanszékével és a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara Konfuciusz Intézetével közösen szervezett, került felavatásra az újabb Konfuciusz-szobor. A szobor Árvai János alkotása, aki a Pákozdi Katonai Emlékparkban, 2011-ben felállított Móga János-szobrot is készítette. A kongresszus hivatalos megnyitója keretében a Konfuciusz-szobrot Prof. Dr. Bódis József, egyetemi tanár, az MTA doktora, a PTE rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Dr. Betlehem József, egyetemi docens, a PTE ETK dékánja, Wu Hua, a Kínai Népköztársaság Nagykövetségének kulturális tanácsosa, Prof. Dr. Hegyi Gabriella, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társaságának elnöke és jómagam avattuk fel. A szobor végső kiállítási helye a Pécsi Tudományegyetem HKO Konfuciusz Intézete lesz.

Perkáta, 2015. szeptember 7.

Somogyi Balázs

Konfuciusz MAOT kongresszus Konfuciusz szobra Konfuciusz Wu Hua tanácsos

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.