2020. január 8. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Hétfőtől változik a szociális célú tűzifa támogatás jövedelemhatára. Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete még a december 12-i ülésén döntött arról, hogy megnöveli halasztó hatállyal a szociális célú tűzifa támogatás feltételeiről szóló rendeletében szereplő összeghatárokat. Önkormányzatunk a Belügyminisztérium pályázatán 157 erdei köbméter tűzifa vásárlásához és kiosztásához kapcsolódó támogatást nyert el, amelyből 17.000 forint + ÁFA/erdei köbméter támogatást kaptunk, amely kapcsán az önkormányzat önrésze 1.000 forint + ÁFA /erdei köbméter volt, illetve a Perkátára szállíttatás és házhozszállítás költsége. A tűzifát 18.000 forint + ÁFA/erdei köbméter áron a Vadex Zrt-től vásároltuk meg.

A mai napig 122 kérelmet tudtunk támogatni, tehát még 35 erdei köbméter tűzifa támogatás elnyerésére van lehetőség. A halasztó hatály értelmében, január 13-ától a támogatás jövedelemhatára nem egyedül élő személyek esetén 42.750 forint/fő jövedelem, míg az egyedül élő személyek esetén 64.125 forint lesz. A benyújtott, de eddig még el nem bírált kérelmek kapcsán még 15 kérelem fog támogatást nyerni az összegek emelése miatt. De látjuk, hogy van még lehetőség kérelmek benyújtására január 31. Kérjük, amennyiben látják, hogy környezetükben valaki rászorul és alkalmas a feltételekre, akkor hívják fel a figyelmét a kérelem benyújtására! Köszönjük!

Somogyi Balázs

 

kategóriák: Eseménynaptár

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.