• FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre

    FELHÍVÁS parlagfű elleni védekezésre   Tisztelt Ingatlantulajdonosok! Az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény. 17. § (4) bekezdése ugyanis kimondja: „A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű...

  • Kiállítás megnyitó

    Szeretettel várjuk a vendégeinket, a kikapcsolódni vágyókat a Győry-kastélyba! A jelenlegi négy állandó kiállítás mellett időszaki tárlatokkal is várjuk a látogatóinkat! Időszaki kiállítások: „PENTELEI DERŰS CSEREPEI” címmel, Kiss-Kovács Klári fazekasművész agyagcsodáinak...

  • A Magyarországi Kovácsmíves Céhről

    A Magyarországi Kovácsmíves Céhről A Céh egy többéves folyamat eredményeként jött létre 1992-ben. A kezdetek az 1980–as évek végéig nyúlnak vissza, amikor a Szabolcs-Szatmár –Bereg m.-i Népművészeti Egyesület a Népművészeti Egyesületek Szövetsége támogatásával országos...

2020. március 16. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Tisztelt Perkátai Lakosok! Tisztelt Ügyfeleink!

 

A hazánkat is elérő új koronavírus terjedése miatt 2020. március 11-én 15:00 órától veszélyhelyzet lépett életbe. Perkáta Nagyközség Önkormányzatának és a Perkátai Polgármesteri Hivatalnak kiemelt felelőssége, hogy haladéktalanul meghozza azokat a döntéseket és bevezesse azokat az intézkedéseket, mely a vírus terjedésének megelőzését szolgálják, mindezt a lakosság biztonsága érdekében.

Elsőként kérünk minden lakost, hogy kövesse figyelemmel és tartsa be a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrendet és a Központi Operatív Törzs iránymutatásait.

www.nnk.gov.hu/index.php/lakossagi-tajekoztatok/koronavirus
www.koronavirus.gov.hu

Kérjük, hogy akinél a következő tünetek jelentkeznek: láz, köhögés, mellkasi fájdalom, légszomj, telefonon értesítse háziorvosát, és hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központ + 36-80-277-455 vagy a +36-80-277-456 zöldszámait.

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy bár a betegség 80%-ban enyhe tünetekkel lezajlik, azonban az idős és/vagy egyéb krónikus betegségben szenvedő embereknél súlyos formában jelentkezhet. Speciális kezelés, védőoltás egyelőre nem áll rendelkezésre.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a személyi higiénére fokozottan kell figyelni, kiváltképpen a gyakori szappanos kézmosásra; az egyszer használatos papír zsebkendő használatra köhögéskor, tüsszentéskor, orrfolyáskor; a kézfogással és puszival történő köszönés mellőzésére; a szellőztetés fontosságára.

A jelen helyzettel összhangban kérjük a lakosságot, amennyiben a személyes megjelenésük a polgármesteri hivatalban nem feltétlenül indokolt, úgy válasszák az elektronikus, a telefonon, illetve az e-mailen keresztül történő ügyintézést.

Kérjük, hogy 2020. március 16-tól határozatlan ideig ügyintézés, tájékoztatáskérés céljából az alábbi elérhetőségek egyikén keresse meg hivatalunkat:

–        e-mailen: hivatal@perkata.hu;

–        elektronikus önkormányzati ügyintézés portálon: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap

–        telefonon: 06 25/507-570

Perkáta Nagyközség Önkormányzatának intézményei a hatályos járványügyi előírások figyelembe vételével és megfelelő korlátozások mellett működnek.

Részletes információkról az egyes intézményeknél érdeklődjenek.

Kérjük, hogy a fentiek betartására a lehető legszélesebb körben hívják fel a figyelmet!

Kérjük az veszélyhelyzet időtartama alatt is településünk lakóinak megértését és fokozott együttműködését!

 

Somogyi Balázs

polgármester

 

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.