• Köznevelési Intézmények fenntartásáról tájékoztató

  Tisztelt Lakosság! Csatolva megtalálható az Oktatási Hivatal által az önkormányzat részére megküldött Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár úr tájékoztató levele a köznevelési intézmények fűtésével kapcsolatban. Perkáta esetében a Dunaújvárosi Tankerületi Központ...

 • Magyar Népmese Napja 2022.

  Ünnepeljük együtt a Magyar Népmese Napját, Murzsa Kata mesemondó, drámapedagógus közreműködésével!      

 • Idősek Világnapja 2022.

  Figyelemre méltó tárlat megnyitójának részesei lehetnek azok az érdeklődők, akik 2022. október 3-án,16 órakor ellátogatnak a Győry-kastélyba! A fotókiállítás betekintést ad a helyi nyugdíjas klubok életébe: „43 éves a Perkátai Nyugdíjas Klub” és „15 éves a Perkátai...

 • Országos Könyvtári Napok 2022.

  Nemes Nagy Ágnes költő születésének 100. évfordulója alkalmából versmondók, és fuvolaművész előadása várja a kedves közönségét! Időpont: Október 4-én, 18 óra! Közreműködő: Felvonási Tünetek Színjátszó Műhely Helyszín: Győry-kastély díszterme Szervező: Perkátai...

 • Barnakőszén igényfelmérés

  A Belügyminisztérium Önkormányzati Államtitkára az önkormányzatok közreműködését kérte a lakosság téli fűtéséhez szükséges tüzelőanyag igényének felméréséhez. Erre tekintettel felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy amennyiben barnaszén tüzelésre alkalmas fűtőberendezéssel...

2020. augusztus 30. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Kedves Betegeink!

Akik követik a híradásokat értesülhettek róla, hogy napok óta növekszik az aktív koronavírussal fertőzöttek száma hazánkban. Az elmúlt 24 órában 292 új fertőzöttet találtak Magyarországon, s ezzel jelenleg 1588 aktív fertőzöttről tudunk. A járvány megjelenése óta nem volt egy nap alatt ilyen sok új fertőzött az országban!

Sajnos amíg megbízható védőoltás nem áll a rendelkezésünkre addig a védekezésre három lehetőségünk van: a távolságtartás, a megfelelő személyi és környezeti higiéné, valamint a helyesen hordott (orron és szájon) arcmaszk használata zárt helyeken.

2 nap múlva beköszönt a szeptember, s ezzel elkezdődik az iskolaszezon, sokkal többen lesznek a közlekedési eszközökön, az utcákon, illetve órákon át zárt térben az iskolákban. Ezzel együtt az időjárás is hűvösebbre, esősebbre vált, az emberek védekezőképessége csökken, fogékonyabbak leszünk az egyes légúti fertőzéseket okozó jól ismert vírusokra (rhinovírusok, influenza, parainfluenza vírusok), s bónuszként most itt van a koronavírus is, mely alapvetően nagyon hasonló tünetekkel jár mint az említett egyéb vírusok.

Pár megfontolandó tanáccsal szeretnék szolgálni a megfelelő védekezés végett:

 1. Aki teheti ne az iskolások által használt buszokkal közlekedjen! Inkább tervezzük az utazásunkat 8 óra utánra, s a hazajövetelt pedig a 13-15 órán kívülre eső idősávba! Amennyire lehet kerüljük a tömeget!
 2. A tömegközlekedési eszközökön használjunk maszkot, de nagyon fontos, hogy helyesen, s legyen mindenkinél kézfertőtlenítő, amit az utazás után használhatnak!
 3. Nagyon ajánlatos lenne, hogy minden este mérjünk hőt gyermekeinknél, s ha a hőmérséklet eléri a 37-et, ne engedjük iskolába, óvodába! Amennyiben hőemelkedés, láz miatt gyermekünket otthon fogjuk vagy hazaküldik, figyeljük meg vannak-e tünetei, mérjünk többször hőt, s konzultáljunk telefonon orvosunkkal! Legyen otthon lázcsillapító!
 4. Nagyon jó lenne, ha minden iskolásnak ott lenne a táskájában folyékony kézfertőtlenítő, mellyel legalább minden szünet végén le tudja fertőtleníteni a kezét! Tanítsuk meg őket a helyes kézmosásra, kézfertőtlenítésre! (Számos videó elérhető erről a neten)
 5. Hasznos lenne, ha minden gyermeknél lenne kulacsban vagy palackban víz, mert a kiszáradt nyálkahártyán könnyebben bejut a kórokozó a szervezetünkbe. Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Hívjuk föl erre gyermekeink figyelmét!
 6. Szintén ajánlanám az iskolásoknak az arcmaszk viselését a tanórákon, ugyanis azon osztályokban ahol 27-28 fő is van egy teremben ott nem kivihető a megfelelő távolságtartás! A maszk viselését otthon mindenki gyakorolhatja!
 7. Jó lenne, ha minél többen oltatnák be magukat influenza ellen, mert így legalább az influenzajárványt elkerülhetnénk!

Bízom benne, hogy közösen, megfelelő felelősségérzettel szeretteink, illetve embertársaink iránt elkerüljük a koronavírus térnyerését településünkön!

2020. augusztus 30.

Dr. Kormos Zoltán

Kormos Zoltán

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.