• Meghívó

  Tollkollekciók és könyvkötészeti remekek rendhagyó tárlatára hívjuk az érdeklődőket 2021. november 4-én, csütörtökön, 17 órakor!  

 • Rendhagyó kiállítások Szent András havában!

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Győry-kastélyban berendezett tárlatok megnyitójára!      

 • MEGHÍVÓ

  Tisztelettel meghívom Perkáta Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete rendes képviselő-testületi ülésére 2021. október 27-én (szerda) 17 órától  az Önkormányzat hivatalának épületébe Napirendi pontok: „A természetben nyújtott szociális célú tűzifa támogatás...

 • Meghívó – Lakossági fórum ingyenes napelemrendszerekről a Sky System Kft. szervezésében.

  Sok szeretettel meghívunk mindenkit a Sky System Kft. által megrendezett lakossági fórumra, melynek témája a 100%-osan államilag finanszírozott napelemrendszerek („Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva”). A...

 • HUMORRAL TÖLTŐDJ! STAND UP COMEDY

  Felejthetetlen, szórakoztató előadás részesei lehettek szombat délután, a kastély dísztermébe látogatók. A Stand Up Comedy Humortársulat tagja, Szép Bence nyitotta meg az előadást, majd a Karinthy-gyűrűs Maksa Zoltán lépett a színpadra. Szép Bence többször fellépett már a...

2020. augusztus 30. Szerző: kastely Nincs hozzászólás

Kedves Betegeink!

Akik követik a híradásokat értesülhettek róla, hogy napok óta növekszik az aktív koronavírussal fertőzöttek száma hazánkban. Az elmúlt 24 órában 292 új fertőzöttet találtak Magyarországon, s ezzel jelenleg 1588 aktív fertőzöttről tudunk. A járvány megjelenése óta nem volt egy nap alatt ilyen sok új fertőzött az országban!

Sajnos amíg megbízható védőoltás nem áll a rendelkezésünkre addig a védekezésre három lehetőségünk van: a távolságtartás, a megfelelő személyi és környezeti higiéné, valamint a helyesen hordott (orron és szájon) arcmaszk használata zárt helyeken.

2 nap múlva beköszönt a szeptember, s ezzel elkezdődik az iskolaszezon, sokkal többen lesznek a közlekedési eszközökön, az utcákon, illetve órákon át zárt térben az iskolákban. Ezzel együtt az időjárás is hűvösebbre, esősebbre vált, az emberek védekezőképessége csökken, fogékonyabbak leszünk az egyes légúti fertőzéseket okozó jól ismert vírusokra (rhinovírusok, influenza, parainfluenza vírusok), s bónuszként most itt van a koronavírus is, mely alapvetően nagyon hasonló tünetekkel jár mint az említett egyéb vírusok.

Pár megfontolandó tanáccsal szeretnék szolgálni a megfelelő védekezés végett:

 1. Aki teheti ne az iskolások által használt buszokkal közlekedjen! Inkább tervezzük az utazásunkat 8 óra utánra, s a hazajövetelt pedig a 13-15 órán kívülre eső idősávba! Amennyire lehet kerüljük a tömeget!
 2. A tömegközlekedési eszközökön használjunk maszkot, de nagyon fontos, hogy helyesen, s legyen mindenkinél kézfertőtlenítő, amit az utazás után használhatnak!
 3. Nagyon ajánlatos lenne, hogy minden este mérjünk hőt gyermekeinknél, s ha a hőmérséklet eléri a 37-et, ne engedjük iskolába, óvodába! Amennyiben hőemelkedés, láz miatt gyermekünket otthon fogjuk vagy hazaküldik, figyeljük meg vannak-e tünetei, mérjünk többször hőt, s konzultáljunk telefonon orvosunkkal! Legyen otthon lázcsillapító!
 4. Nagyon jó lenne, ha minden iskolásnak ott lenne a táskájában folyékony kézfertőtlenítő, mellyel legalább minden szünet végén le tudja fertőtleníteni a kezét! Tanítsuk meg őket a helyes kézmosásra, kézfertőtlenítésre! (Számos videó elérhető erről a neten)
 5. Hasznos lenne, ha minden gyermeknél lenne kulacsban vagy palackban víz, mert a kiszáradt nyálkahártyán könnyebben bejut a kórokozó a szervezetünkbe. Nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. Hívjuk föl erre gyermekeink figyelmét!
 6. Szintén ajánlanám az iskolásoknak az arcmaszk viselését a tanórákon, ugyanis azon osztályokban ahol 27-28 fő is van egy teremben ott nem kivihető a megfelelő távolságtartás! A maszk viselését otthon mindenki gyakorolhatja!
 7. Jó lenne, ha minél többen oltatnák be magukat influenza ellen, mert így legalább az influenzajárványt elkerülhetnénk!

Bízom benne, hogy közösen, megfelelő felelősségérzettel szeretteink, illetve embertársaink iránt elkerüljük a koronavírus térnyerését településünkön!

2020. augusztus 30.

Dr. Kormos Zoltán

Kormos Zoltán

kategóriák: Ajánló

Szólj hozzá!

A hozzászóláshoz bejelentkezés szükséges.

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.