• “Kacatcsodák” újrahasznosított anyagokból készült kiállítás a Győry-kastélyban

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Győry-kastélyban megnyitásra kerülő “Kacatcsodák” című alkotói tárlatra. Zám Anikó és Zám Judit kézműves munkái megtekinthetők 2021. október 30-ig a kastély nyitvatartási idejében.

 • KULTURÁLIS ESEMÉNYEK A GYŐRY-KASTÉLYBAN

  A Perkátai Általános Művelődési Központ szervezésében, kulturális programokkal várjuk az érdeklődőket! A nyári olimpiai játékok története                                                                                           ...

 • Áramszünet értesítő

  Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. szeptember 22-én várhatóan áramszünet lesz. Az áramszünet oka: hálózat karbantartás. 9-14 óráig Érintett utcák, szakaszok: Liszt Ferenc utca 5. Szent István utca 1-55., 2-54. Fejérvíz Zrt. V. átemelő, 3-as kút

 • 2021. szeptember 25-ig látogatható a Győry-kastélyban megnyílt új időszaki kiállítás, a Porcelántörténeti tárlat!

  Látványos, és eleganciát sugárzó porcelántörténeti tárlat nyitotta meg kapuját az érdeklődők előtt! Rajcsányi Lászlónak köszönhetően, tablók segítségével betekintést nyerhetünk a porcelán világának történetébe, amely egyben a kultúra, a civilizáció és az egyes családok...

 • “Szüreti” nyitvatartás

  2021. szeptember 11-én, szombaton „Múltidéző szüreti felvonulás és bál” lesz Perkátán. A rendezvényre való tekintettel, a Győry-kastély 10 – 18 óráig tart nyitva. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!   Elérhetőség: E-mail: kinaikozpont@gmail.com Tel.: 0625 889 102

2021. április 21. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Kulturális programkínáló és vendégváró események Perkátán

- 2021. május-június  -

A pandémia okozta helyzet miatt, sajnos hónapok óta nem fogadhattunk vendégeket a művelődési intézményeinkben. A személyes találkozás hiányában, a közösségi média felületén tudunk csak üzenni a településünk kulturális élete iránt érdeklődőknek.

Érdekes tartalmakkal, és színes programokkal készülünk annak a reményében, hogy júniusban már személyesen is üdvözölhetjük a kastélyba látogatókat!

Májusi programok!

A Madarak és fák napja alkalmából a „Fotók Perkáta élővilágából” címmel pályázatot hirdetünk gyermekek és felnőttek részére egyaránt. A pályázat időtartama: április 21 – május 5.  Korábbi, saját készítésű fotókat is elfogadunk. A képeket a kinaikozpont@gmail.com e-mail címére kérjük elküldeni! A beküldött munkákat a zsűri értékeli és díjazza. Virtuális bemutatás ideje: Május 10-én, a Madarak és fák napján! (Szervező: Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.)

Április 23-án, A könyvek és az olvasás ünnepén új könyvek bemutatásával készül a könyvtár a közösségi felületein. (Szervező: Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár)

Hamarosan részesei lehetünk a május 10-én kezdődő „Közösségek Hete 2021.” országos programsorozatnak. Izgalmas, több korosztályt is megszólító pályázatokkal, könyvtári új platformmal, valamint a Könyv-Vár projekt munkálatait bemutató virtuális sétával készülünk. (Szervező: VELED az ifjúságért – Kulturális és Hagyományőrző Egyesület, Perkátai ÁMK, Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.)

Rendezvénytervek júniusban!

Trianon 100. évfordulójára emlékezünk 2021-ben is! Emlékelőadásra várjuk az érdeklődőket a Győry-kastélyba, a Trianon emlékkiállítás termébe!

Előadó: Horváth Béla történész. Tervezett időpont: Június 4. 17 óra.

(Szervező: Perkátai ÁMK és a 42. Állomás! Kulturális Egyesület)

A zene ünnepén, június 21-én virtuális összeállítással emlékezünk meg a jeles zeneszerzők születésének kerek évfordulójáról: a 210 éve született Liszt Ferencről, a 140 éve született Bartók Béláról, és a 100. évforduló alkalmából, Cziffra György zongoraművészről. (Szervező: Perkátai ÁMK József Attila Könyvtár)

Kiss-Kovács Klári fazekasművész agyagcsodáinak kiállítása a Győry-kastélyban. A bemutatás tervezett ideje: Június közepe. (Szervező: Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.)

Továbbra is ajánljuk a Baracson élő Berzai Zsuzsanna, szülőfalujában: Perkátán bemutatott festményeinek a virtuális tárlatát: „Keresem az utam” címmel. Megtekinthető az alábbi linken: https://www.facebook.com/112087443998765/videos/433692451221928

A Győry-kastély kiállítótermében kiállított festményeket a nyitás után még személyesen is megtekinthetik az érdeklődők.
Addig is kövessenek bennünket közösségi médiafelületinken, hogy jókedvet ébreszthessünk, és kikapcsolódást nyújthassunk a virtuális programjainkkal és a pályázatainkkal!

Lászlóné Szabó Edit

Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft. vezetője

kastély

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.