• 2023. FARSANGZÁRÓ PARÁDÉ PERKÁTÁN

  Programajánló: Farsangi népszokások bemutatása, drámajáték az általános iskolások által; Gerlice néptánccsoport fellépése ; Farsangi fánksütés közösségi szavazása kóstolással ; Farsangi álarc készítő pályázat eredmény hirdetése. Várunk minden érdeklődőt 2023. február...

 • TÉLBÚCSÚZTATÓ FARSANGI FÁNKSÜTÉS

  2023-ban is keressük Perkáta legszebb, legfinomabb és legkülönlegesebb fánkjait! Játékos versenyre hívjuk a gasztronómia kedvelőit! Legyenek Önök is részesei a február 21-én megrendezésre kerülő, “Fánkkóstolással egybekötött farsangzáró találkozó” programnak! Szervezők:...

 • FARSANGI ÁLARC KÉSZÍTŐ PÁLYÁZAT

  Iskolás és óvodás gyermekek számára! A február 13-án, 16 óráig beérkezett alkotások zsűrizésének eredmény hirdetésére, február 21-én, 15 órakor, a “Fánkkóstolással egybekötött farsangzáró találkozó” programon kerül sor.

 • „SZERETET ÉS BARÁTSÁG”

  ”Emlékfüzet a 15 éves Perkátai Nyugdíjasok Baráti Köre (2007-2022) jubileumára!                Igaz tisztelete jeléül ajánlja a Perkátai Általános Művelődési Központ.” A Magyar Kultúra Napja jegyében, a „Szeretet és barátság” címet kapta az az Emlékfüzet,...

2023. január 23. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva
Képes, -szöveges ismertetővel és könyvajánlóval összeállított irodalmi tárlattal, valamint zenés emlékesttel köszöntöttük a Magyar Kultúra Napját 2023. január 21-én a Győry-kastélyban.
A perkátai Rozmaring Énekkar vezetésével közösen énekeltük el a Himnuszt.
A köszöntőben felidéztük a magyar kultúra jelentős képviselőinek emlékét:
Kölcsey Ferenc, a reformkor nagy költője 200 éve, 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását.
Kerek évfordulója van annak is, hogy a Himnusz megzenésítője: Erkel Ferenc zeneszerző, karmester, zongoraművész és sakkmester 130 évvel ezelőtt hunyt el.
180 éve, hogy Egressy Béni 1843-ban megzenésítette Vörösmarty Szózatát.
2023-ban további figyelmet szentelünk a magyar irodalom jelentős képviselőinek: a 200 éve született Petőfi Sándornak és Madách Imrének.
A kerek évfordulók emlékezetét tovább fűzve méltatjuk a 250 éve született Csokonai Vitéz Mihályt, és a 110 éve született Weöres Sándort.
E jeles napon kiemelt figyelem irányul a kultúra gyöngyszemeire és a jelenkor kulturális kincseire, legyen az irodalom, színház, tánc, zene vagy filmművészet.
Az új esztendőben egy nemzedék kultikus alakjára, az 1970-es-80-as évek hangulatának legendás tolmácsolójára, Cseh Tamásra is emlékezünk, aki 1943. január 22-én született.
A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerzőről, énekesről, színészről, előadóművészről, rajztanárról büszkén mondhatjuk el, hogy a településünkhöz is kötődik az emléke.
A 1965-ben a perkátai általános iskolában tanított, amelynek akkoriban még a Győry-kastély adott otthont.
Emléke itt él köztünk. 2019. október 11-én a halálának 10. évfordulóján emlékeztünk meg róla.
Akkor Téglás Márton színész-énekes tartott egy emlékezetes estet, amely egybeesett a Magyar Dal Napjával és a Zene Világnapjával. Az előadó kivételesen szép hangja és zenéje minden résztvevő számára kellemes és harmonikus kikapcsolódást nyújtott.
Cseh Tamás az idén lenne 80 éves. Ő rá emlékeztünk e jeles délutánon. Az életművének legfontosabb dalait idézte fel és hozta vissza a közönségnek Téglás Márton.
Köszönjük az előadónak, hogy a katartikus élményt adó, színvonalas műsorral méltón állított emléket Cseh Tamásnak.
Továbbá köszönjük a közönségünk megtisztelő részvételét!
Lászlóné Szabó Edit
1.mkn
2.mkn
3.mkn
4.mkn
kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.