• Babafarsangoltunk…

  Perkátán a Baba-klubba is eljött a farsang idejének hangulata. Babák és mamák is nagyon ötletes jelmezekkel készültek, igazi karneváli hangulat költözött a szociális központ klub-helyiségébe. Lufikkal, színes szalagokkal díszítettük a termet, baba-buli zene szólt, és a gyerekek...

 • Tájékoztató

  Tisztelt perkátaiak! A TOP Plusz-1.2.3-21-FE1-2022-00028 azonosítószámú „Belterületi közutak fejlesztése” megnevezésű nyertes pályázatunk, mely a Dózsa György út, a Peking utca egy szakasza ill. a Széchenyi István utca felújítására került elnyerésre, előre láthatólag következő...

 • Komposztálható zöldhulladék gyűjtésére alkalmas zsákok

  Tisztelt Lakosság! Megérkeztek a 2024-es évre a komposztálható hulladék gyűjtésére alkalmas biológiailag lebomló zsákok, melyek a Perkátai Polgármesteri Hivatalban, ügyfélfogadási időben átvehetőek. Amit még tudni érdemes: - Szerződésenként és gyűjtési alkalmanként 1 db biológiailag...

 • Tájékoztató március havi fogászati ügyeletről

  Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2024. márciusi fogászati ügyeleti rendről. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

 • Búcsúzunk Hornyik Józsefné Margit nénitől

  Hornyik Józsefné Margit néni 1941. október 30-án született Perkátán. Általános iskolai tanulmányait is településünkön, Perkátán végezte el. Későbbiekben az itteni bölcsődében kezdett el dolgozni, majd Józsi bácsival kötött házasságukat követően 1962-ben Ercsibe költöztek....

2023. január 23. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva
Képes, -szöveges ismertetővel és könyvajánlóval összeállított irodalmi tárlattal, valamint zenés emlékesttel köszöntöttük a Magyar Kultúra Napját 2023. január 21-én a Győry-kastélyban.
A perkátai Rozmaring Énekkar vezetésével közösen énekeltük el a Himnuszt.
A köszöntőben felidéztük a magyar kultúra jelentős képviselőinek emlékét:
Kölcsey Ferenc, a reformkor nagy költője 200 éve, 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását.
Kerek évfordulója van annak is, hogy a Himnusz megzenésítője: Erkel Ferenc zeneszerző, karmester, zongoraművész és sakkmester 130 évvel ezelőtt hunyt el.
180 éve, hogy Egressy Béni 1843-ban megzenésítette Vörösmarty Szózatát.
2023-ban további figyelmet szentelünk a magyar irodalom jelentős képviselőinek: a 200 éve született Petőfi Sándornak és Madách Imrének.
A kerek évfordulók emlékezetét tovább fűzve méltatjuk a 250 éve született Csokonai Vitéz Mihályt, és a 110 éve született Weöres Sándort.
E jeles napon kiemelt figyelem irányul a kultúra gyöngyszemeire és a jelenkor kulturális kincseire, legyen az irodalom, színház, tánc, zene vagy filmművészet.
Az új esztendőben egy nemzedék kultikus alakjára, az 1970-es-80-as évek hangulatának legendás tolmácsolójára, Cseh Tamásra is emlékezünk, aki 1943. január 22-én született.
A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerzőről, énekesről, színészről, előadóművészről, rajztanárról büszkén mondhatjuk el, hogy a településünkhöz is kötődik az emléke.
A 1965-ben a perkátai általános iskolában tanított, amelynek akkoriban még a Győry-kastély adott otthont.
Emléke itt él köztünk. 2019. október 11-én a halálának 10. évfordulóján emlékeztünk meg róla.
Akkor Téglás Márton színész-énekes tartott egy emlékezetes estet, amely egybeesett a Magyar Dal Napjával és a Zene Világnapjával. Az előadó kivételesen szép hangja és zenéje minden résztvevő számára kellemes és harmonikus kikapcsolódást nyújtott.
Cseh Tamás az idén lenne 80 éves. Ő rá emlékeztünk e jeles délutánon. Az életművének legfontosabb dalait idézte fel és hozta vissza a közönségnek Téglás Márton.
Köszönjük az előadónak, hogy a katartikus élményt adó, színvonalas műsorral méltón állított emléket Cseh Tamásnak.
Továbbá köszönjük a közönségünk megtisztelő részvételét!
Lászlóné Szabó Edit
1.mkn
2.mkn
3.mkn
4.mkn
kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.