• II. Mosoly és gyermeknap margójára

  A II. Mosoly és gyermeknap margójára Május utolsó hétvégéje országszerte a gyermekekről szól. Nem volt ez másként a mi kis településünkön sem. A II. mosoly és gyermeknap Perkáta Nagyközség Önkormányzata és társszervezőként a Perkátai Általános Művelődési Központ által valósulhatott...

 • Felhívás- Szúnyogok elleni védekezés

  Tisztelt Lakosság! Az alábbiakban olvashatják a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályának felhívását a szúnyogok elleni védekezéssel kapcsolatban. Perkáta Nagyközség Önkormányzata    

 • Kiállításmegnyitó

  2023. május 31-én 17:00 órakor nyílik meg legújabb időközi kiállításunk az ASzakkör alkotásaiból. Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várunk a Győry-kastélyba.  

 • Meghívó képviselő-testületi ülésre

  Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete 2023.05.24-én 17:00 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

2023. március 16. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva
Korábban, 2017-ben alkalmunk volt megismerni a -”48-as Könyvtár” című sorozatban megjelent – 6. (Württemberg) huszárezred történetét. 2023. március 13-án már egy újabb kötet bemutatásával érkezett a Győry-kastélyba a szerző, Horváth Béla.
A 2022-ben megjelent, újabb – „Hol már sírjaink sem domborulnak…” című- kiadványban ismét a hazaszeretet fontosságáról írt. Ezúttal a honvédsereg egyik gyalogos alakulatának, a délkelet-dunántúli önkéntesekből alakult 8. honvédzászlóaljnak a történetét dolgozta fel.
A történész az 1848-49-es szabadságharc idejére kalauzolta el a magyar történelem iránt érdeklődőket.
A helyszínen honvéd egyenruhát és korabeli fegyvereket is láthattunk.
A délután kötetlen beszélgetéssel, dedikálással és vendéglátással ért véget.
Köszönjük Horváth Béla történésznek a rendhagyó előadást, és az érdekességek bemutatását!
A kötetek a könyvtárunkban az olvasóink rendelkezésére állnak.
Mind a két könyv megvásárolható a szerzőnél, valamint a Line Design Kiadónál.
Az ünnepi alkalomra a Perkáta Nagyközség Nyugdíjas Klub tagjai Kossuth-kiflit sütöttek.
A Kossuth-kifli egy mandulás vagy diós vajas piskótatésztából szaggatott sütemény. A legenda szerint Kossuth Lajos Palugyai Jakab pozsonyi cukrásznál kedvelte meg, aki róla nevezte el.
A könnyed, citromos desszert mellett egy másik különlegességet is megkóstolhattak a résztvevők, az omlós, lekváros huszárcsókot.
Köszönjük szépen Németh Júliának, Rajcsányi Lászlóné Gizikének, és Tamás Józsefné Marikának, hogy a finom receptjeik elkészítésével meglepték a vendégeinket!
Köszönjük a nyugdíjas klub tagjainak a rendezvényeinkhez való barátságos és jószívű hozzáállását, valamint támogatását! Hozzáértésükkel, szeretetükkel nem először gazdagították Perkáta gasztronómiai örökségét.
Lászlóné Szabó Edit
1
2
3
4
kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu
  A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.