• Tájékoztatás- Jelöltek sorrendjének sorsolásáról

    Tisztelt Polgármester jelöltek! Tisztelt Helyi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Nemzetiségi önkormányzati képviselő jelöltek! Tisztelt Választópolgárok! „A választási eljárásról” szóló 2013. évi XXXVI. törvény 160. §-a alapján a szavazólapon a jelöltek, illetve...

  • 31. Kistérségi Borverseny Perkátán

    A Duna-menti Szent Orbán Borrend Adony szervezésében immár 31. alkalommal került megrendezésre a Kistérségi Borverseny, ezúttal a perkátai Győry-kastélyban. Az elmúlt évek, évtizedek során hagyománnyá vált, hogy az egyesület tagságának gerincét adó, három meghatározó település...

  • Kovácsné Bogó Katalin emlékére

    A családja szomorú szívvel tudatta, hogy 2024. április 20-án, életének 82. évében elhunyt Kovácsné Bogó Katalin, Perkáta egykori szeretett pedagógusa. 2024. április 26-án, 15 órakor vesznek tőle örök búcsút a perkátai temetőben, polgári szertartás szerint. Őszinte fájdalommal...

  • Meghívó képviselő-testületi ülésre

    Tisztelt Lakosság! Perkáta Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 2024.04.24-én (szerdán) 17:30 órától testületi ülést tart, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. Perkáta Nagyközség Önkormányzata  

2024. január 12. Szerző: kastely Hozzászólások kikapcsolva

Kedves Perkátiak!

A képviselői munkám legfontosabb feladatának tekintem, hogy mindazokat a stratégiai célokat, melyek a település fejlődését szolgálják – és amelyeket évről-évre lebontva a költségvetés lehetőségei alapján operatív tervezés formájában megvalósítunk –, elfogadjam, támogassam, információkkal, véleményemmel, javaslataimmal segítsem.

A pénzügyi bizottság tagjaként a bizottság véleményező és döntéselőkészítő munkájában úgy érzem, hogy felelősséggel veszek részt. A testületi és bizottsági üléseknek rendszeres tagja vagyok, minden  ülésre felkészülten érkezem és a megküldött anyagok, előterjesztések véleményezésében aktív szerepet játszok.

A pénzügyi bizottság tagjaként a legfontosabbnak tartom, hogy a település a meglévő kereteiből gazdálkodjon, hitelre ne kényszerüljön és lehetőségeihez mérten maradjanak olyan forrásai, amelyeket fel tud használni előre tervezett vagy reménybeli célokra. Ezt eddig sikeresen megvalósítottuk.

Munkámat, feladataimat komolyan veszem, a település ügyeiben tájékozódom, ezzel biztosítva, hogy jól megalapozott döntéseket tudjak hozni.

Az együttműködés híve vagyok, mert meggyőződésem, hogy a faluért folyó munka akkor eredményes, ha a polgármester és a képviselő-testület tagjai együtt tudnak és akarnak dolgozni. Ennek ellenére volt olyan, amikor nem tudtam azonosulni a többségi döntéssel például a vízközmű rendszerek állami kezelésbe történő átadását. Első körben el is utasította a testület az átadást. Sajnos ennek az lett volna a következménye, hogy a Szabadegyházával és Sárosddal közös szennyvíztelep üzemeltetését/karbantartását/fejlesztését nem tudtuk volna saját költségen megoldani. Döntésünkkel akaratlanul is kárt okoztunk volna ennek a két településnek is. Ezt külön ki kell emelnem. Testületi ülésen többször egyeztettünk a témával kapcsolatban és telefonon beszéltem Szabadegyháza polgármesterével és sárosdi képviselőtársammal is az átadás okairól. Második körben elfogadta a testület az átadást, melyet én is igen szavazattal támogattam. Nem is lett volna más választásom. Településünk jelenlegi lehetőségei mellett nem tudtuk volna megoldani a működtetést sem, nemhogy a régi rendszerek fejlesztését úgy, hogy a szomszédos két települést is belekényszerítettük volna egy előre átláthatatlan közös rendszerbe. A mai napig rossz szájízzel vagyok ezért, mert átadtunk egy értékes rendszert teljesen ingyen. Sajnos ebbe belekényszerültünk, ezt én saját kudarcomként könyveltem el.

A perkátai bekötőút problémája már több éves. Sajnos önerőből felújítani nem tudjuk, ezért kellett ideiglenes megoldásként lemarni a felső kopóréteget és így „járhatóvá” tenni.  Ez volt a legkézenfekvőbb megoldási javaslat az út gyorsan romló állapotát tekintve. Remélem, 2024-ben már sikeresen felújításra kerülhet a  felmart szakasz. Számomra ez az idei esztendő egyik legfontosabb célkitűzése. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy pályázati források elérésével a lakossági igényeket ki tudjuk elégíteni.

2023-ban elnyert pályázatok idén tavasszal kerülnek kivitelezésre. Energetikai felújítások, utak, járdák parkolóhelyek kialakítása szerepel a legfontosabb tételek között.

Remélem, hogy Fejér Vármegye különleges gazdasági övezetére kijelölt területek közé Iváncsa, Adony, Kulcs, és Rácalmás mellett Perkáta is hamarosan csatlakozhat és részesedhet a Hankook gumigyár és az SK Innovation iparűzési adóbevételeiből, mivel Perkátáról is jelentős dolgozói állomány erősíti ezen cégek működését és folyamatos fejlődését. Ez hatalmas segítség lenne településünk számára a jövőt tekintve. Ígéretek voltak erre is.

Úgy gondolom, hogy Perkáta országos területi elhelyezkedése alapján nagyon is élhető település.  Infrastruktúra szempontjából előrébb jár sok hasonló lélekszámú nagyközségnél. Rengeteg munkahely és kikapcsolódási lehetőség van a közelében, mely vonzóbbá teszi idetartozásunkat, érdemes ezért dolgozni.

Közbiztonsága kiemelkedő az egész ország területén, melyért tisztelet és köszönet a Perkátai Polgárőrség tagjainak és rendőreinek valamint még azoknak is  akik tesznek ezért.

Mindig öröm és megtisztelő, hogy a lakosság köréből bárki kérdésekkel, észrevételekkel keres meg. Ezeket a kéréseket, észrevételeket mindig továbbítom képviselőtársaim felé. Lehetőségeimhez mérten törekedtem, törekszem a segítségnyújtásra.

Képviselői munkámat alapilletményről lemondva a köz javára (meg sem szavaztuk) teljesen ingyen végzem településünkön. Saját fizetésemből pedig civil szervezeteket, magánszemélyeket támogatok.

Szabad időmben rengeteget foglalkozok a pénzügyi és testületi anyagok tanulmányozásával, mert csak így lehet felkészülten megfelelő döntéseket hozni.

Nagyon sok tapasztalatot szereztem a képviselői életforma minden hatását tekintve az életemre vetítve saját munkám és családom mellett.

Az önkormányzati események, ünnepi megemlékezések, közösségi találkozók biztos résztvevője, támogatója vagyok, mert úgy érzem, ezek a település életének összetartó elemei, a helyi identitástudatot erősítői.

Továbbra is törekedni fogok, hogy a település a lehető legjobb irányba fejlődjön és hogy a lakosok elégedettek legyenek munkámmal.

Ismét egy olyan évet zárhatunk, melyre elmondható, hogy stabil a község pénzügyi helyzete a kialakult infláció és a háborús gazdasági megszorítások ellenére is.

Továbbra is fenntartom, hogy képviselői tevékenységemet politikai befolyásoltságtól függetlenül végzem.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!

A továbbiakban is szívesen várom az építő jellegű észrevételeiket, együttműködésüket.

 

 

 

Perkáta, 2024.01.02

Áldott Richárd

Önkormányzati Képviselő

kategóriák: Ajánló

Perkáta

Perkátai Polgármesteri Hivatal

2431 Perkáta, Szabadság tér 1.

Tel/fax: 06 (25) 507 570; 06 (25) 507 571

E-mail: hivatal@perkata.hu












    A honlapon található cikkek, képek, dokumentumok Perkáta Nagyközség Önkormányzatának tulajdonát képezik. Bármiféle másodközlés kizárólag írásos engedéllyel lehetséges.